15 Mart 2019 - Cuma

Proje tanıtımları mı? Sahne şovları mı?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
1022 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Kentin sorunları belli.

Nedir bunlar?

Öncelikli olarak trafik ve ulaşım. Ardından otopark, imar ve planlama, meydan alanları, yeşil alan ve parklar, kültür merkezleri, gençler  ve çocuklar için aktivite merkezleri, kapalı pazar alanları, dernekler yerleşkesi vb.

Bunlar için öyle büyük mega projeler, vizyon projeler adı altında harikalar yaratmaya, renkli göze hitap eden google fotoları koymaya hiç gerek yok.

Çünkü sonrası tam anlamıyla hayal kırıklığı oluyor. Aynen inşaat firmalarının daire satışlarında yaptığı gibi. Sunuma soktuğu maketiyle satışa çıkan gerçek bina arasında dağlar kadar farklılık var.

Dikkat ediyorum son dönemde proje açıklama yarışı içine giren belediye başkan adaylarının düştüğü durum da bundan ibaret…

***

Proje diye açıkladıkları pek çok sözüm ona yatırım projesinin kaynağı yok, fizibilite çalışması yok, finansal ayağı yok, başlangıç ve bitiş süreleri ise hiç  yok.

Pek çoğu da reel de uygulanabilirlik anlamında sorunlu.

Dedim ya, sorunlar genel anlamda belli. Bunun için metro, yeni yol açma, kentsel dönüşüm çalışmaları gibi yüksek maliyetli projeler dışında öyle büyük maliyetli yatırımlarla büyük hizmetler getireceğiz edalarında yüksek maliyetli lansman toplantılarına hiç gerek yok.   

Bir de şunu özellile iade etmeliyim.

İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş yaptı.

Yeni dönem proje tanıtımında hazırlanan görselini sunmak için sahneye çıktığında  baş mikrofonu kullandı.

İlk çıkışta sahneye arkadan itilen küçük cocukların şaşkınlığı ve heyecanının yarattığı o sempatik haliyle izleyenlerin tebessümüne ve alkışlarına mazhar oldu.

Sonrasında da sahneye ve mikrofona alışık olduğu için çabuk toparlandı ve sahne hakimiyetini eline aldı.

O’nun bu sahne sunumu diğer AK Parti’li belediye başkan adayları arasında bir anda  akım haline geldi. İlle de onun gibi sahne alacaklar!

Sorun taklit edilmesi değil, özenle hazırlanan projelerin adayların sahne şovundan dolayı gölgede kalması.

Zira:

Gerek Millet İttiakı’nın gerekse Cumhur İttifakı’nın ilçe belediye başkan adaylarının çoğu  yeni yeni ellerine mikrofon alarak kitlelerin karşısına çıkıyorlar. Zaten heyecan had safhada. Bir de onlara baş mikrofonu takıp “hadi sahneye çıkıp, projeni önündeki prontura bakarak anlat “ dediğinde vay hallerine.

Ne kadar prova yaparlarsa yapsınlar inanın sahnede kötü bir şovmen durumuna düşüyorlar. Kulak kenarlarındaki mikrofonu düşüren mi dersiniz, yoksa  pronturdan okuyacağım diyerek satırları kaçırmamak için önlerindeki ekrana takılıp kalan mı dersiniz, yoksa sahneye hakim olacağım diyerek sahneyi bir uçtan öbür uca atlayıp duran mı dersiniz…

Aslında  her zaman en güzeli en doğalıdır.

Bunların hiç birine gerek yok, al eline mikroonu, kürsüye çık elindeki metinden yarı bakarak yarı ezbere anlat. Zaten haftalardır sahadasın. Konuya hakimsin. Kendini  belediye başkan adayı profilinden çıkarıp sahne şovmenine soyunmanın siyaseten hiçbir getirisi olamaz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları