28 Ocak 2020 - Salı

Eğer bu deprem Bursa'da olsaydı!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 1 dk.
996 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Tabii böyle acı felaketlerin üzerinden felaket olasılıklarında bulunmak doğru değil lakin;

 

"Eğer Elazığ'daki 6.8 büyüklüğündeki deprem Bursa'da olsa idi, durum ne olurdu?" sorusuna 3 gündür TV haber bültenlerine çıkan yer bilimcilerinin verdiği cevap "tam bir felaket olurdu."

 

Dün bu soruyu İnşaat Mühendisleri Bursa Odası Başkanı Mehmet Albayrak'a da sordum:

 

"Düşünmek bile istemiyorum ama önlem alınmazsa felaket daha büyük olur" dedi. Bursa'nın deprem öncesi yapı stoğunu güçlendirme ve sağlıklaştırma anlamında ihmalkarlık ve yetersizlik içinde bulunduğunu söyleyen Albayrak'la dün yaptığım görüşmeden altını çizdiğim başlıklar şunlar:

 

- Rakam telaffuz etmek doğru değil ama bize gelen bilgilerde Bursa kent merkezinde 600 bin civarında konut olduğudur. Geçmiş istatistiklere göre, Elazığ gibi büyük ölçekte olası bir depremde yüzde 5 ila yüzde 10'un arasında binanın yıkılacağı yer alıyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları