23 Temmuz 2019 - Salı

50 şahitli nikahta imzalar unutulunca!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
1105 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Mesleğim ve siyasi kimliğimden dolayı bugüne kadar pek çok siyasetçinin düğününe, nikâhına katıldım. Cumhurbaşkanından bakanına, milletvekilinden belediye başkanına, üst düzey bürokratından sanatçısına kadar ünlülerin çoklu şahitliğinde nikâhlar gördüm ama ilk defa 50 şahitli dev bir nikâh törenine hiç rastlamamıştım.

 

Hele hele o kadar davetlinin gözü önünde içlerinde başbakan eski yardımcısı, milletvekili ve belediye başkanının, kaymakamın olduğu dev kadrodan oluşan şahitler ile gelin ve damadın nikâh defterini imzalamayı unuttuklarını ise ne duydum ne de gördüm!

 

Nikâhı kıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın dahi bu dev kadro karşısında "devlet burada, nikâh sağlam" sözleri bu düğünü özellikli olarak Bursa kamuoyunun önüne taşımasının yanı sıra, gelinin yabancı uyruklu olması bir tarafa, asıl geceye damga vuran bu sürpriz ve herkesi şaşkına uğratan olay düğünün bittiği saatlerde yaşandı. Az kalsın gelinle damat düğünden evlendik sanarak nikâhsız evlerine gideceklerdi!

 

Nasıl mı?

Önce iktidar partisinin Bursa'daki en üst düzey A protokolünü sahnede sanki siyasi bir tanıtım toplantısı gibi buluşturan düğünün kime ait olduğunu aktarayım. 

 

Adı Ali Erbay. Trabzonlu.

AK Parti gençlik kollarının yetiştirdiği tabandan gelen isimlerden. Yaklaşık 7 ay önce Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa ettiğinde yerine il yönetim kurulu üyesi olan Ali Erbay atandı. Siyaset bilimi üzerine yüksek lisans yapmış. Hatta hafta içi ofisime düğün davetiyesi getirdiğinde öğrendim.

 

Tezini 'Başkanlık Sistemi' üzerine yazmış. Bursa siyasi camiasının da çok yakından tanıdığı Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Burak Küntay'ın öğrencilerinden.

 

Doğal olarak damat AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay olunca, düğün tam anlamıyla AK Parti teşkilatlarının yemekli toplantısına dönüştü dersek abartmamış oluruz.        

 

Ve tabii düğünü ayrıcalıklı kılan bir başka özellik ise Türkiye-Fas kültürünün buluşması diyebiliriz.

Zira Gelin Hanım Faslı. Adı Jihane Ammine. 7 yıldır Bursa'da bulunuyor. Uludağ Üniversitesi'nin mezun ettiği yabancı öğrencilerinden. Şimdi özel bir işletmede çalışıyor.

 

Cumartesi gecesi gerçekleşen kır düğününe Fas'tan da pek çok davetlinin geldiğini, yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluştururken, horon ve Karadeniz türkülerine, Fas'ın yöresel oyunları ile müziklerinin de eşlik ettiğini söyleyebilirim. 

 

ÇELİK HER İKİ NİKÂHA DA YETİŞEMEDİ!

Bu arada geceye

Eski Bakanlardan Faruk Çelik de katıldı. Bu düğünden önce bir başka düğüne gittiği için Ali Erbay'ın kıyıldığı sanılan ilk nikâhını kaçıran Bakan Çelik, bir süre sonra protokolle beraber düğünden ayrıldığı için de gecenin sonundaki asıl nikâhı kaçırmış oldu!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları