30 Ağustos 2019 - Cuma

Başkan Dündar, unutulanları unutmadı

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
1361 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; kentin ve AK Parti'nin kurumsal hafızasına sahip biri olarak, zaman zaman bu kentte görev yapmış belediye başkanları, STK temsilcilerini ve partinin eski emektar isimlerini davet ederek, bir araya gelip, kent adına durum değerlendirmelerinde bulunuyor.

 

Bu anlamda önceki akşam da bir buluşma gerçekleşti.

 

Başkan Dündar Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez'le birlikte, Bursa'da 2014 yılında çıkarılan bir yasa ile 'Bütünşehir' kapsamında kapatılıp mahalle statüsüne geçen 22 beldenin eski belediye başkanlarına yemek verdi.

 

Sümbüllü Bahçe Konağı'ndaki vefaya örnek teşkil eden bu çok özel buluşmaya eski belde belediye başkanı olarak Cerrah'tan Bekir Kahyaoğlu, Yalıntaş'tan Mahmut Ertuğrul, Ovaazatlı'dan İlhan Gürkaş, Karıncalı'dan Halil İbrahim Karagöz, Kanık'tan Osman Şahin, İlbeyli'den Şakir Yıldız, Sölöz'den Özen Çakır, Boyalıca'dan Ali Bulut, Kınık'tan Şeref Özdemir, Güzelyalı'dan Selçuk Mutlu, Cerrah'tan Ömer Kahyaoğlu, Tahtaköprü'den Salih Şahin ve Eşref Yiğit, Kirazlı'dan Halil Döner, Hasanağa'dan İbrahim Sincanlı ve Yeşilova'dan Şaban Altın katıldı.    

 

Belediye Başkan Yardımcısı olarak yeni göreve başlayan Yenişehir eski Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil'in de bulunduğu yemekte, belde belediye başkanları yıllar sonra ilk defa hatırlanıp, bu şekilde hep birlikte bir araya geldikleri için Başkan Dündar'a teşekkür ettiler.

 

 

Vekil olarak "hesap veren" tek isim oldu!

AK Parti'nin Bursa'da 11 milletvekili var. TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nun, hem yerel hem de parlamentodaki görevi nedeniyle işlerinin yoğunlunu biliyoruz. Çavuşoğlu'nun dışında geriye 10 milletvekili kalıyor ve bunların içinde bir yıldır yaptığı çalışmalarla adını duyuran isim olarak Dr. Mustafa Esgin ön plana çıkıyor.

 

Şu ana kadar hem bizim gazeteci olarak gözlemimiz hem de Bursalı vatandaşın değerlendirmesi "vekilliğinin hakkını veriyor" şeklinde. Son bir yıldır atıl durumda olan Yenişehir Havalimanı'nın aktif hale getirilip, ek seferler konulmasında, İstanbul-İzmir otobanının Bursa-İzmir bölümünün zamanından çok önce Kurban Bayramı arifesinde hizmete girmesinde, yapımı yılan hikâyesine dönen ve artık umudumuzu yitirdiğimiz noktada Ankara-Bursa hızlı treninin 2021 olarak tarih sözünün Ulaştırma Bakanı'ndan koparılmasında, yapımı tamamlanıp, bir süre önce hizmete açılan Bursa Şehir Hastanesi'nin yatırımında hep onun imzası var.

 

                                 ******                     ******         

 

Ve yine hep halkın arasında. Vakit Bursa vakti, Millet buluşmaları gibi sosyal projeleriyle sadece 1. bölge milletvekili olarak değil Bursa'nın 17 ilçesinde esnaf, STK, çarşı, pazar, cadde, sokak, kahvehane, hastane, köy, mahalle demeden gezen, dert dinleyen Dr. Mustafa Esgin, Bursa'da pek alışık olmayan bir çalışmaya daha imza attı.

 

Dün sabah Merinos AKKM'de düzenlediği basın toplantısı ile 24 Haziran milletvekilliği seçimlerinden bu yana geçen 1 yılda milletvekili olarak yaptığı çalışmaları tek tek anlattı.

 

Gerçi bu bir yıllık sürede periyodik olarak basın mensuplarıyla bir araya gelerek lokâl bazda durum değerlendirmesi yapıp, kent adına görüş alışverişinde bulunduğunu da unutmamak gerek!

 

Dün de düzenlediği toplantıda kendi deyimiyle "Beni seçen hemşehrilerime bir görevimi daha yerine getiriyorum ve bir yılda yaptığım çalışmaların hesabını veriyorum." dedi ve ekledi.

 

"Bugün bu fırsatı elde ettiğim için vicdanım rahat"

Seçilmişlerin de hesap verebilir noktasında sorumluluk duymaları gerektiğinin altını çizen Vekil Esgin'in bu alışılmışın dışında yaptığı icraatın içinden toplantısını basın mensubu olarak önemsedik ve kamuoyunun da bu hassas özelliğini hafızasına kazıyacağına şüphemiz yok!..  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları