12 Kasım 2021 - Cuma

Türkkan’a uygulanan prosedür, AK Partili başkana da uygulansın!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
698 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bingöl’de bir şehit yakınına küfreden İyi Partili Lütfü Türkkan önce partisinin grup başkan vekilliği görevinden alındı. Muhalefet cephesi “bu yetmez “diyerek milletvekilliğinden de istifasını istedi. Ve dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı  “hakaret” ve “etkili eylem” suçlarından dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı.

Söz konusu fezleke hiç bekletilmeden dün önce Adalet Bakanlığı’na oradan da TBMM Başkanlığı’na gönderildi. TBMM Başkanlığı da ön görüşme için Anayasa ve Adalet Komisyonlarından kurulu Karma Komisyonu’na gönderildi.

Fezlekenin önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor.

Buraya kadar olan prosedüre hiç itirazım yok. Vatandaşa küfreden kim olursa olsun ister milletvekili ister siyasi parti lideri ister bir başka yetkili, nüfuzlu kişi mutlaka kanunlar nezdinde cezalandırılmalı.

Hele ki, bu küfürü bir şehit ailesi üzerinden yapıyorsa, hele ki o şehidin bacısını, anasını hedef alıyorsa hiçbir imtiyaz gözetmeden o kişi hakkında yasal prosedür işletilmeli.

Asla ve asla İyi Partili Milletvekilinin sonradan özür dilese dahi ya da içinde provokasyon iddiası olsa dahi ettiği küfür öyle yenilir yutulur cinsten değil. Kabul edilemez bir davranış…

Devlet mekanizması bu sistemi işlettiği için, toplum olarak içimiz rahatladı diyebilirim.

Ancak…

Adalet ve tabii ki siyasi linç mekanizmasını uygularken “bu senin adamın, bu benim adamım” babından taraf tutarak ayrıma gitmek hem hukuken hem de vicdanen doğru değil…

                        *****                                   *****                              *****

Zira;

Bugün İyi Partili Lütfü Türkkan’a yapılan uygulamanın aynısının AK Partili Ordu’nun Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’e de yapılması gerekiyor.

Bu belediye başkanının da iki kadın belediye çalışanına karşı gösterdiği çirkin ve seviyesiz saldırgan tutumu asla kabul edilebilir değil.

Başkanlık makamında oturuyor diyerek kendisini ne zannediyorsa artık…

Ayrıca karşısına çektiği 2 kadın çalışanı sendikadan istifa etmeleri yönünde yaptığı baskı da anayasal olarak kişi hak ve özgürlüklerini ihlal nitelikte.

Dediğim gibi,  ülkeyi yönetenlerin adaletli olmaları gerekiyor.

Lütfü Türkkan’ı linç edip, milletvekilliğinin düşürülmesine kadar giden yolu açan iradenin, aynı şekilde AK Partili bu belediye başkanını da “Sen kadınlara nasıl böyle bir çirkin davranışta bulunursun?” diyerek parti içi  disiplin mekanizmasını açması şarttır.

Ancak başta AK Parti cephesi ile MHP olmak üzere Cumhur İttifakı’ndan sosyal medyada 2 gündür dönen bu çirkin videoyla ilgili daha tek bir kınama cümlesi gelmemesi toplum olarak vicdanlarımızı ağır şekilde yaralıyor.

Oysa 5-6 yıl önce olsa idi, bu videodaki görüntüler ister eski ister yeni çekim olsun, AK Parti Genel Merkezi anında harekete geçip o belediye başkanını mutlaka  disipline sevk eder ve başkanlığın düşmesi pahasına görevden alırdı.

Zaten AK Parti’yi halk nezdinde iktidara taşıyan ana unsurlardan biri de bu ilkeli davranışı idi.

Ya şimdi?..

Ama eminim bu devletin sağ duyulu savcıları olayı görmemezlikten gelmeyip, gerekli yasal işlemi başlatacaktır.  

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları