24 Haziran 2020 - Çarşamba

AK Parti Bursa'da kırılma noktası mı?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
801 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Dün, AK Parti'nin Bursa siyasi tarihinde, AK Parti siyaseti ve belediyeciliği açısından örneğine bugüne kadar pek rastlanmayan sıra dışı bir olay yaşandı. 2004'ten bu yana ilk defa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, AK Parti'nin kendi merkez belediyesini muhalefet yerine koyduğu görüldü.

 

Hatta daha da kötüsü, espri de olsa o belediyenin temsil yetkisini CHP'nin yerine getirebileceğinin söylenmesi AK Parti'li meclis üyelerinde soğuk duş etkisi yarattı ki, AK Parti için ister masum bir espri olsun, isterse masum bir gaf; asla siyaseten kabul edilemez bir durum olarak değerlendirildi.

 

enBursa.com'da da yayınlanan ve sadece teşkilatlar bazında değil, Bursa siyasetinde büyük şaşkınlık yaratan haberin içeriğini Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden bazı tanıdık isimlerle de konuştum.

 

Değerlendirmeler aynı idi ve "Partiye hiç yakışmadı, bu bir kırılma noktasıdır" oldu.

 

Evet, eğer burası CHP yönetimindeki bir Ankara, bir İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi olsa idi, CHP Grubunun AK Parti'den komisyona üye almamasını çok rahatlıkla anlar, kabul ederdim.

 

Ama burası Bursa, 2002'den beri AK Parti'nin yıkılmaz kalesi. Oy deposu ve şu anda Türkiye'nin elindeki en büyük büyükşehiri.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları