29 Ekim 2020 - Perşembe

Bursa’dan Azerbaycan’a bir kardeş desteği daha

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
860 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Geçen hafta, Bursa’da Azerbaycanlı Türk kardeşlerimizin sayısının 20 bin olduğunu yazmıştım. Dünya Karapapak Türkleri Birliği Başkan Yardımcısı Çiğdem Aydın Ceyhan arayarak, Kafkas kökenli olarak değerlendirildiğinde bu rakamın aslında 50 binleri bulduğunu söyledi.

 

Sayının çokluğu ya da azlığı hiç önemli değil.

 

Azerbaycan’dan isterse Bursa’da bir tek kişi yaşasın ya da hiç olmasın. Hiç önemli değil. Kalbimiz yine orası için atar, orasını yine Türk toprağı belleriz. Bir babanın iki evladından farkımız yok.

 

O  topraklardaki kardeşlerimizin bağımsızlık mücadelesindeki acılarını yüreğimizde hissediyoruz, o topraklarda düşen her bir şehidin acısını da sanki bu toprakların şehidiymiş gibi bağrımıza basıyoruz.  

 

İşte dün bu anlamda Bursa’da iki ülke arasındaki kardeşlik bağını tüm dünyaya bir kere daha gösteren çok anlamlı bir tören vardı.

 

Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Mahallesi’nin meydanında yaptırdığı parka geçtiğimiz Temmuz ayında işgalci Ermenistan’ın ilk saldırılarını başlattığı Tovuz bölgesinde şehit ettiği Tümgeneral Polad Heşimov’un adını verdi.

 

Hem de Azerbaycan ordusu tarafından Dağlık Karabağ’da 13 köyün daha Ermeni işgalinden kurtarıldığı haberinin geldiği mutlu saatlerde.

 

 

Törene, Azerbaycan adına Büyükelçilik Müsteşarı Ruslan Abdullayev ile Dünya Azerbaycanlılar Platformu Genel Başkanı Samir İsgenderov’un katılması bir yana, Azerbaycan’dan 3 TV kanalının canlı yayın yapması ve ardından Başkan Dündar’la röportajları da kardeş ülkenin devlet ve halk nezdinde Başkan Dündar’ın anlamlı desteğini önemsediklerinin göstergesi niteliğinde idi.

 

Bu arada, Azerbaycan Büyükelçilik Müsteşarı Ruslan Abdullayev ile de kısa da olsa konuştuk. Adının aslan anlamına geldiğini söyledi. 2 yıldır da Türkiye’de görev yaptığını ve Türkiye’nin desteğini her anlamda aldıklarını, bugün Başkan Dündar’ın şehitlerinin adının Bursa’da parka verilmesinin kendilerini daha da duygulandırdığını, Azerbaycan ordusundaki askerlere moral olduğunu anlattı.

 

Tabii tören de Başkan Dündar‘ın 29 Ekim arifesinde tüm şehitlerimiz ve Azerbaycan’da şehit düşen kardeşlerimiz anısına Kur’an-ı Kerim okumasını ve duayı Azerbaycan kökenli bir kardeşimize yaptırması da çok anlamlı idi. Açılışa Osmangazi Yörük Türkmen ve Manav Dernekleri Başkanı Dinçer Akyel ile İş insanı Harun Tavlı ile birlikte katıldık.

 

Törende Başkan Dündar’a Bursa’dan Azerbaycan’a kurduğu duygu köprüsünden ve verdiği anlamlı destekten dolayı teşekkür ettik, ama bir kere de buradan “İyi ki Şehit  Polad Heşimov’u hatırladınız ve bizlere hatırlattınız, gösterdiğiniz vefa için sağolun” diyorum…

 

Çünkü Başkan Dündar’ın bu yaptığı devlet nezdinde de resmiyette ve diplomatik anlamda önemli bir destek…

 

MHP,  İYİ PARTİ’NİN DÖNMESİNDEN VAZ MI GEÇTİ?

 

Geçtiğimiz Ağustos ayında durup dururken MHP Lideri  Devlet Bahçeli, Meral Akşener’e “evine dön, yuvana dön” diye çağrıda bulundu.

 

Çağrının amacı İYİ Parti’yi Cumhur İttifakı’na çağırmak olarak algılandı. Neticede, İYİ Parti’nin fikri duruşu, HDP ve CHP’nin bulunduğu Millet İttifakı’yla uyuşmuyordu.

 

Bahçeli’nin bu çağrısı akabinde AK Parti cephesinde de İYİ Parti’ye karşı sert kapalı tutumu anında yumuşadı. İP Partisi’nin yerini İYİ Parti, Meral Apla’nın yerini Meral Hanım aldı. Hatta süreçte AK Parti ile İYİ Parti’nin yakınlaşmakta olduğu iddiaları da çok güçlü şekilde dillendirildi.

 

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti’nin 3. kuruluş yıl dönümüne kutlama mesajı göndermesi “siyasette yeni birliktelikler mi doğuyor?” yorumlarını beraberinde getirdi.

 

Ama daha bu yorumun üzerinden 24 saat geçti geçmedi ne olduysa oldu MHP‘deki İYİ Parti algısı yeniden İP’e döndü.

 

Bahçeli partisinin salı günkü grup toplantısında İYİ Parti’ye yönelik sert konuştu: “Karanlık bir projeden mütevellit olan İP, aziz Türk milletine bir gelecek vaat edemeyecektir. “

 

“Birbirlerinin gönlünü kahvaltı jestleriyle almak için kuyruğa giren, birlikte anayasa yazmaya hazırlanan, birbirlerine gülücükler saçan bunlar değil midir? HDP’yi, MHP’ye tercih edecek kadar zıvanadan çıkan bu yüreksizler, bu kimliksizler değil midir?"

 

Tabii Bahçeli’nin bu sözleri siyasette yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Bahçeli, durup dururken neden İYİ Parti’ye çatma gereği duydu? Neden İP diyerek yeniden HDP ve CHP ile aynı safta tuttu? Cevabını önümüzdeki süreçte hep beraber göreceğiz…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları