05 Ocak 2024 - Cuma

İşte bunlar da bizim Bursa’nın olasılıkları…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
289 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni ve usta gazetecisi Ahmet Hakan dünkü köşesinde İstanbul ve Ankara’nın merakla beklenen AK Parti büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklamış.

 Demiş ki:

“Kulislere daldım çıktım. Sağı solu yokladım. Kulağı deliklerle görüştüm. Ağzı sıkıları konuşturmaya çalıştım. Bu işlerden iyi çakanları yokladım. Elde ettiğim sonucu açıklıyorum”

– AK Parti İstanbul adayı: Murat Kurum.
– AK Parti Ankara adayı: Turgut Altınok. Kesin mi? Tabii ki değil. Son ana kadar kesin değil.

Yazar Ahmet Hakan olasılıkları da yazmış:

“Ama ihtimalleri yüzde olarak şöyle yazabilirim;
Murat Kurum’un aday olma ihtimali yüzde 75.
Turgut Altınok’un aday olma ihtimali yüzde 75.
Eksi yüzde 25’i ihtiyat payı olarak görün lütfen”

………………………………………….

Yazının içeriğine ve isimlere baktığımızda öyle çok kulislere dalıp çıkmayı gerektiren bir durum olmadığını görüyoruz. “İstanbul’a Murat Kurum’un, Ankara’ya Turgut Altınok’un” aday gösterileceğine dair kulis bilgileri son 6 aydır siyasetin gündeminde hep vardı zaten.

Bir de bu isimlere son bir aydır İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ismi eklendi. Yerlikaya’nın ismini de Sözcü TV’de Fatih Portakal yeni gibi açıkladı:

 

“İstemiyor ama aday gösterilme oranı yüzde 90.”

Yani bu açıklamalara baktığımızda İstanbul ve Ankara cephesinde öyle dışarıdan sürpriz bir ismin olmadığını görüyoruz.

Bu adayların kesinleşip kesinleşmeyeceğini ise pazar günü hep birlikte öğreneceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan pazar günü Haliç Kongre Kültür Merkezi’nde partisinin düzenleyeceği aday açıklama toplantısında (bir iddiaya göre) 15 büyükşehrin adaylarını açıklayacak.

BUNLAR DA BENİM TAHMİNLERİM

Bana gelen bir duyuma göre Bursa Büyükşehir’in adayı da bu toplantıda açıklanacak. Ve yine denilen o ki Cumhurbaşkanı isim üzerinde karar kıldı.

Peki bu isim kim?

Madem, Ahmet Hakan ve Fatih Portakal gibi tanınmış gazeteciler bilindik isimler üzerinden tahmin yapmışlar, öyleyse ben de Bursa’da bildik isimler üzerinden tahminlerimi yazayım…

Kulislerde AK Parti’nin belli yerlerde mevcut belediye başkanlarıyla yeniden seçime gitme kararı aldığına dair açıklamalara bakılırsa mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ismi ön plana çıkıyor.

Olasılığı yüzde 70…

Mustafa Dündar’ın aday gösterilme olasılığı yüzde 30…

Bu 2’sinin dışında şu aşamadan sonra sürpriz isim çıkma ihtimali hemen hemen yok gibi…

32482 MTYzYjZkNT 1

“BURSA’NIN ADI YOK”

Biz Bursa’da son bir aydır ”AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?” sorusuyla yatıp kalkıyoruz ya, geçen gün Ankara kulislerini yakından takip eden bir partili “Abla burada Bursa’nın adı yok, siz boşuna kendinizi yoruyorsunuz. Ankara’nın gündeminde sadece İstanbul ve Ankara var. Buraları yeniden partiye katmak için yoğun çaba gösteriliyor. O yüzden Bursa sizin bahsettiğiniz gibi hiç konuşulmuyor. Boşuna ağzınızı yoruyorsunuz” dedi.

Doğru…

2019 seçimleriyle beraber İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin kaybedilmesiyle beraber Bursa AK Parti’nin elinde kalan tek en büyük şehir konumunda oldu. (Ya da biz öyle sandık.) Buna rağmen geçen 5 yılda AK Parti belediyeciliğinin hem “en vasıfsız” dönemine imza atıldı hem de genel iktidara en fazla oy desteği çıktığı halde “hükümet yatırımlarından” fazlasıyla yararlanamadı.

Büyükşehir statüsündeyiz ama hala küçük bir kentten farkımız yok. Ankara’da lobimiz bile yok. Genel merkezde birkaç kişinin bilgileriyle Bursa siyasetine yön verildiğine dair yorumlara artık “ben de inandığımı” üzülerek ifade etmeliyim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları