11 Aralık 2020 - Cuma

Var bu işte bir iş!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
745 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Genelde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka açık konuşmalarını kaçırmamaya özen gösteririm. Dün de genişletilmiş il başkanları toplantısını sosyal medyadan izliyordum. Pandemi nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleşen  il başkanları toplantısında ekran 3’e bölünmüştü.
 

Ortadaki büyük ekranda İstanbul’dan toplantıyı yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanındaki ekranda Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile 7 yöneticinin bulunduğu Ankara AK Parti Genel Merkezi’nden görüntü ve bu iki ekranın çevresinde de 81 ilin il başkanlarının görüntüsü vardı.
 

Bir ara gözüm AK Parti Genel Merkezi’ndeki canlı bağlantıda Numan Kurtulmuş’un hemen yanında oturan Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e takıldı.
 

Kısa bir şaşkınlık yaşadım. Acaba doğru mu görüyorum diye… Erkan Bey’in  o anda evde olması gerekmiyor muydu?
 

Çünkü tüm AK Parti Bursa teşkilatları onu evinde zoraki Covid istirahatinde biliyordu.

 

 

****

 

Zira, dün için İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye çağrılan İl Başkan Adayları Ali Yılmaz, Davut Gürkan, Gökay Bilir, Mustafa Yavuz, Nazım Maral ve Hasan Çepni’ye perşembe akşamı il başkanlığından açılan telefonla programın iptal edildiğini ve önümüzdeki haftaya alındığı söylenmişti.

 

Denmişti ki:

 

“Teşkilat Başkanımız Erkan Bey’in yardımcılarından birinin testi pozitif çıktı. Erkan Başkan hemen test yaptırdı ama yine de Cumhurbaşkanımızı ve sizleri riske atmamak adına  tedbir için kendini 4-5 gün evinde gözetime tabi tutacak. Sizi en kısa zamanda yeniden bilgilendireceğiz”
 

Son anda gelen bu haber doğal olarak kısmen il başkan adaylarının heveslerini kursağında bıraksa da, sonuçta pandemi döneminde sıkça rastlanılan bir durum olduğu için kimsenin aklına başka bir durum gelmedi.
 

Ancak bir iki saat sonra parti kulislerinde nereden çıktıysa çıktı “Bu isimler genel merkezde ve Külliye’de sıkıntıya yol açtı, o yüzden  program iptal  edildi. Hastalık bahane” iddiaları dolaşmaya başladı.
 

Gerekçe olarak da Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in  akşam saatlerinde Twitter hesabından peş peşe yaptığı “Adana’nın Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan ilçe başkanlıklarına yeni  atamaları görüntülü olarak paylaşması” gösterildi.

 

****
 

Neticede dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki il başkanları toplantısında genel merkezden  canlı olarak bağlantıya katılan Erkan Kandemir’in bunu sosyal medya hesabından da paylaşınca siyasi kulislerdeki  iddialar  daha da alevlendi ve “Başkanımız hasta değilmiş, buna sevindik ama neden 'Cumhurbaşkanımızı riske atmamak için evinde 4-5 günlüğüne kendini gözetime tabi tutacak' diyerek yanıltma yoluna gidildi?” dendi.
 

Tabii ki ben bu iddialara katılmıyorum. Bildiğim kadarıyla  parti üst yönetimine çok sık test yapılıyor. Eğer üst üste yapılan testlerde negatif çıktı ise, kendini karantinaya almaya gerek duymamıştır.
 

Vardır mutlaka bir bildikleri…
 

Ve son dakika bilgisi, eğer başkaca bir aksilik olmazsa ,il başkan adayları çarşamba günü için Ankara’ya çağrıldılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları