02 Şubat 2021 - Salı

Cumhurbaşkanı Bursa kongresinde neden isimleri tek tek saydı?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
1300 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

AK Parti pazartesi günü sadece Bursa’da kongre yapmadı. Eş zamanlı olarak Adana, Antalya ve Muğla ile birlikte 4 ilde kongreye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da video konferans yoluyla aynı anda bu  4 ile canlı bağlandı ve  tek tek il başkanlarına, teşkilatlara seslendi.

 

İşte bu bağlantı da  dikkat çeken önemli bir detay vardı. Açıkçası ben konuşması sırasında yönetim listesini arama peşine düştüğüm için o detayı kaçırdım.

 

 

Hatırlatmayı eski Milletvekili İsmail Aydın yaptı:

 

 Dedi ki:

 

“Belki gözünüzden kaçtı ama Cumhurbaşkanımız Bursa’yı ne kadar çok önemsediğini dün bir kere daha gözler önüne serdi. Aynı anda Adana, Muğla, Antalya ve Bursa’ya bağlandığında en fazla ilgilendiği Bursa oldu. Diğer illerde kongreye katılan genel başkan yardımcıları ve milletvekillerini tek tek anons etmezken, Bursa’da son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’la başlayıp,  Genel Başkan Yardımcısı  Leyla Şahin Usta ile Dış  İlişkiler Başkanı Bursa Milletvekilimiz Efkan Ala’yı, Hakan Çavuşoğlu’nu, eski Bakanımız Faruk Çelik’i, ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı, mevcut milletvekillerimizi tek tek isimle anons edip  öne çıkmalarını istedi. Yetmedi, salonda bulunan eski milletvekillerinin de tek tek ismini okudu.”

 

Ardından  Aydın şöyle bir tespitte bulundu:

 

 “Bunun anlamı açık. Bursa’ya birlik ve beraberlik mesajı verdi.”

 

RECEP ALTEPE’NİN İSMİNİ DE ANONS  ETMESİ TEŞKİLATI SEVİNDİRDİ

 

Akabinde, youtube da dünkü kongreyi buldum ve o bölümleri izledim. Gerçekten de Cumhurbaşkanı ekranda 4’e bölünmüş olan iller içinde en fazla Bursa’yla ilgilendi. Önce Adana’ya bağlandı. Burada partinin 2 ağır topu Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ile Jülide Sarıeroğlu’nun adlarını bile okumadı.İl Başkanı , kadın ve gençlik kolu başkanlarını anons etti.Ardından Antalya’ya bağlandı. Burada  önce Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ardından, protokolda bulunan bazı genel başkan yardımcılarını, il  ile kadın ve gençlik kolu başkanlarının adını söyledi.  Muğla’da da sadece il başkanı ve kadın , gençlik kolu başkanlarının isimlerini okuyarak bir  adım öne çıkmalarını istedi.

 

 

Sıra Bursa’ya geldiğinde ise protokolda kim var, kim yok tek tek saydı.Üstelik Bursa’nın milletvekili sayısı diğer illere göre daha çok olduğu halde üşenmedi, yeni ve eski tüm milletvekillerini anons etti.

 

Eski il başkanı olarak Cemalettin Torun, Nagıp Vardar’ın ismini de anons ettikten sonra,  3.5 yıl önce görevden alınırken bir hayli sıkıntılı sürecin işlediği eski Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ismini okuması da dikkatlerden kaçmadı. Hem de üst üste 2 defa ismini okudu ve salonda olup olmadığına baktı.Altepe’nin ismini anons etmesinin partilileri sevindirdiğini belirtmeliyim.

 

Neticede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 il içinden Bursa’ya verdiği ağırlığın  önemli mesajı var. Bursa’da son 3.5 yıldaki kırılmayı  çok iyi bildiği ve partinin elindeki tek en büyük şehir olmasından dolayı Bursa’da teşkilatın yeniden eskisi gibi birlik ve beraberlik içinde eski ve yeni ayrımı yapılmadan toparlanmasını istiyor.

 

Bu arada Cumhurbaşkanı son olarak  kongreye davetli olan başta MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı olmak üzere, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, SP İl Başkanı Mehmet Atmaca  ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Naim Öztürk’ün de isimlerini okudu.

 

Tabii , elindeki notlarda olmadığı için ya okumadı ya da , o anda salonda bulunmadığı için özellikle atlandı, kongreye katılım sağlayanlar içinde İyi Parti’nin Bursa il Başkanı Selçuk Türkoğlu da vardı. İsmini Divan Başkanı ilk  açılışta konuklar içinde takdim etti.

 

DEMOKRAT  PARTİ UNUTULDU MU?

 

Konu kongreye davet edilen il başkanlarından açılmışken, kongrenin bitiminde Demokrat Parti’nin MKK  Üyesi Ali Kamil Göral aradı:

 

“Gazeteci olarak sizlerin de mutlaka dikkatini çekmiştir. AK Parti’nin kongresine bütün il başkanları davet edilirken, bizim il başkanımıza bir davet gelmemesi camiamızı son derece üzdü. İl Başkanımız Çağrı Kaplan’ın unutulduğu kanaatindeyiz”.

 

 

Ben de kendisine Meclis’te  temsil edilen partiler çağrılmış olabilir dediğimde;

 

“Siz de biliyorsunuz ki Cemal Enginyurt’un partimize katılmasıyla birlikte 2 milletvekiliyle  TBMM’de temsil ediliyoruz. Partimizin yok sayılması Bursa ve Türk siyaseti açısından antidemokratik bir tavır. Çünkü biz yeni kurulan partilerden değil, aksine ülkenin en köklü partisiyiz. Bu ülkeyi 1950’de yeter söz milletin  diyerek demokrasi ile yeni bir çığır açan, 1999 yılına kadar hem tek başına, hem de koalisyonlarda ülkeyi yöneten, içinden nice Başbakanlar ve Cumhurbaşkanları ile siyasetçiler çıkarmış merkez partisiyiz” cevabını verdi.

 

TAŞÇI AİLESİ CUMHUR İTTİFAKINI SAĞLAMA ALDI!

 

AK Parti’nin Davut Gürkan başkanlığındaki yeni yönetim listesini incelerken, yedek il yönetimi içinde 13. Sırada Abdülkadir Taşçı ismi dikkatimi çekti. Hemen Bursa’da protokol imamı olarak gönüllerde  ayrı bir yer tutan Lütfu Taşçı Hoca’yı aradım.

 

“Hocam  isim benzerliği mi  yoksa bizim yeğen mi?” dedim. O’da gülerek “Abla biz evde Cumhur ittifakını sağlama aldık,”dedi, ardından da ekledi:

 

 

 “Bizim avukat evlad öteden beri Cumhurbaşkanımızın hayranıdır. Böyle bir  gelişme oldu. “

 

Lütfu Hoca, Ülkücü camianın  ve MHP siyasetinin  ileri gelenlerindendir. Şimdi ailenin içinden AK Parti sevdalısı da çıktı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları