12 Haziran 2021 - Cumartesi

Bursa Düşünce Kulübü’ne dair…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
484 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

 

Uzun zamandır Ercan Yakut’la görüşmemiştik.  Kendisiyle Sedat Yalçın’ın AK Parti İl Başkanlığı döneminde  yönetimde çalıştık. Özellikle doğu kökenli vatandaşlarımız arasında kanaat önderi olarak  yadsınamayacak ağırlığı  ve hatırı vardır. Hatta bu ağırlığından dolayı belli kesimler tarafından Kürtçü yakıştırmalarına maruz kaldığı da olmaktadır.

 

Ki, tamamen haksız eleştiri ve yakıştırma olduğunu belirtmeliyim.  Yakından tanıyanlar çok iyi bilir. Aksine Türk-Kürt kardeşliğinin iyi bileşenlerindendir ve bir ülkücü ne kadar vatanseverse, ne kadar   Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olmakla gurur duyuyorsa, ne kadar bayrağına ve devletine, milletine bağlı ise aynı oranda, aynı hissiyatta bağlı olduğu görülür ve hatta bilinir.

 

 

 

 

 

 

Demokratik ve özgürlükçü yapısı vardır. İşte bu özelliğinden dolayı 2009 yılında Bursa Düşünce Kulübü adı altında bir sivil platform kurdu.Düşünce ana hatlarıyla evrenselliği gerektirir. Ama Genel Başkan Yakut, derneğinin misyonunda da bu kuralı, ülkesi lehine  çiğneyerek yeni bir çizgiye oturtmuş:

 

Türkiye’ye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin toplumsal refaha, çağdaş kültür seviyesine, gelişime açık bir zihin yapısıyla bilim ve teknolojinin imkânlarına ulaşabilmesi ve faydalanabilmesi için; kamu, özel sektör, üniversite, sivil toplum kuruluşları, siyaset, iş dünyası, kültür ve turizm, sanat ve spor gibi insana dair her alanda çalışmalar yapmak ve Türk Kültürü’nün tarihi kökleri ve düşünce ekseniyle yeniden bir zihni aydınlanma yaşamak için yapıcı her türlü fikri çalışmanın öncüsü ve takipçisi olmak.”

 

Süreçte bu platform önce Bursa Düşünce Kulübü olarak resmileşti, ardından da  Bursa merkezli olarak  23 il, 14 ilçe ve  6 ülkede şubeleşerek büyüdü. Bursa başta olmak üzere Anadolu’nun pek çok yerinde  panel, konferanslar düzenleyerek, ülkenin gündemine dair  düşünce zenginliğini ve açılımları ortaya koymaya çalıştılar.

 

 Şimdi derneğin başına “Türkiye “eklendi, Aralık ayında İznik’te geniş katılımlı bir çalıştay düzenleyecekler ve aynı zamanda olağan kongrelerini gerçekleştirecekler.

                            

 

                                      *****                                   *****                            *****

 

Türkiye Düşünce Kulübü’nün başkanı olarak Ercan Yakut ve arkadaşlarının geçtiğimiz gün Heykel’de tarihi Tayyare Kültür Merkezi binasının hemen arkasında yer alan çıkmaz sokaktaki dernek binasında misafirleri idim.

 

Derneğin Başkan Yardımcısı Fatih Okumuş, eski yönetim kurulu üyesi ve Politik Araştırma’nın sahibi Recep Güven’le  yerel ve genel siyaset üzerine yaptığımız sohbetimize bir süre sonra aynı sokağın esnafı ve  AK Parti il Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kurtuluş ile Ali Said Adiloğlu katılınca daha da renklendi.

 

 Özellikle kamuoyu araştırmacısı Recep’i bulunca ben tabii yakın markaja aldım. Çünkü kendisi son yerel seçimleri binde birlik yanılma payı ile tutturmuştu.

 

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları