17 Ağustos 2020 - Pazartesi

Çavuşoğlu'ndan çok güzel hareketler!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
832 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı lider kılan ve 18 yıldır ülkeyi yönetiyor olmasının ardında yatan en önemli unsur, halkıyla arasında kurduğu güçlü bağdır. Ne yazık ki bu bağı AK Parti teşkilatlarında uzun süredir göremiyoruz, çünkü son döremde görev alan bakan, teşkilat, milletvekilleri ve belediye başkanlarının çoğu siyasetin dışından gelen isimler oldu.

 

Haliyle sokağın tozunu yutmamış, nabzını tutmamış, halkın derdiyle dertlenmeyen; ister teknokrat, ister bürokrat, ister dışarıdan devşirme ne kadar nitelikli isimlerden oluşursa oluşsun, böyle bir siyasi yapı ile siyasi düşüncenin varlığı, isterse iktidarda isterse muhalefette olsun, hiçbir şekilde uzun vadeli bir siyasi ömre sahip olamaz.

 

İşte o yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinde bu eksikliği gördüğü için AK Parti teşkilatlarını ve AK Partili belediye başkanlarını, milletvekillerini her fırsatta sık sık uyarıyor, "vatandaşa kapılarınızı ve gönlünüzü açık tutun" diye.

 

Siyasette saha adamı olmak her zaman yerelde ve genelde güçtür. Bursa'da yakın siyasi geçmişte bunun örneklerini görmek mümkün. DYP'nin Abdülkadir Cenkçiler'i, Cavit Çağlar'ı, Turhan Tayan'ı, ANAP'ın Mehmet Gedik'i, AK Parti'nin her dönem ülke genelinde de marka ismi Faruk Çelik'i ve tabii ki son dönemde bu isimlere eklenen Hakan Çavuşoğlu...

 

 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, özellikle pandemi sonrasında Bursa'da sahada yaptığı etkin çalışmalarla dikkat çekiyor. Çavuşoğlu sayesinde yerel seçimler sonrasında kabuğuna çekilen, kendi dar siyasi kadrosunda politika yapan AK Parti'nin neredeyse uzun zamandır halka kapalı olan kapısının açıldığını söylemek mümkün.

 

Bırakın düz vatandaşı, pek çok partilinin gittiğinde muhatap bulamadığı ya da geçen ay bu köşede yazdığım gibi belediye meclis üyeliği yapmış, kadın kollarında çalışmış emektar partilinin kapıdan içeri alınmadığı üzücü olayla sarsılan camida artık bugünlerde İl Başkanlığının kapısı ardına kadar açık ve sade vatadaştan iş dünyasına kadar kalabalık grup,heyetlerle dolup taşıyor. Çünkü eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu zamanının büyük bölümünü burada vatandaşın, partilinin derdini dinleyip, sorununa çözüm aramakla geçiriyor.

 

Yine Çavuşoğlu sahada da insana dokunan çalışmalarda bulunuyor. Kimi zaman tek başına çarşı pazar geziyor, kimi zaman kentin dinamiklerini, kanaat önderlerini, STK'larını ziyaret ediyor, geceleri de düğün ve nişan gibi cemiyetlere katılarak gönül alıyor.

 

 

Ve tabii en önemlisi de uzun süredir ihmal edilen, daha doğrusu bir dışlama pozisyonu ile karşı karşıya kalan partinin kurucularını, yöneticilerini, emektarlarını da iş yerlerinde ziyareti dikkatlerden kaçmıyor. Açıkçası bir süredir Çavuşoğlu'nun bu hatırşinaslığı, ziyaretleri teşkilatlara bir hareketlilik, bir motivasyon ve heyecan getirdi. Bu anlamda geçtiğimiz gün bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi iş yerinde ziyaret etmesi hem parti tabanında hem de kamuoyunda büyük takdir topladı.

 

Her ne kadar görevden alınış şekli kamuoyu vicdanında rahatsızlık yaratmış olsa da sonuçta Recep Altepe bu partinin en eskilerinden ve dinamiklerinden. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ilk yol arkadaşlarından. Görevden alındıktan sonra 3 yıldır teşkilatlarda kendisine yönelik bir soğukluk söz konusu idi. O ise tüm bu soğukluğa karşı, yeni kurulan partilerden gelen teklifleri kabul etmeyerek "evim, yuvam" dediği partisinde kalmaya devam etti.

 

 

O yüzden bugüne kadar kendisine yönelik yapılan tüm ağır eleştirilere kulağını tıkayan ve 13 yıl belediye başkanlığı yapmasına rağmen partisinin vefasızlığına sessizce gönül bırakan Altepe'ye Çavuşoğlu'nun ani ve sıcak ziyaretini, aslında öyle basit bir nezaket ziyareti olarak görmemek lazım diye düşünüyorum.

 

Eski Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu bu ziyaretiyle önemli bir gönül kapısı açmış oldu. Altepe'ye attığı bu adım partinin birlik ve beraberliğinin yeniden inşaası için de tüm teşkilat mensuplarına önemli bir mesaj olarak algılanmalı...

 

Tabii bu anlamda Çavuşoğlu'nun Bursa'da yaraları sarma pozisyonundaki yükü çok çok ağır. Çünkü, son 3 yıldır sadece Sayın Altepe dışlanmadı, başta AK Parti hükümetlerinin en uzun süreli bakanı olarak ülkeye değer katan Faruk Çelik dışlandı, son bayrama kadar bırakın etkinliklere davet edilmeyi hatrını soran olmadı, hatta bir ara siyasi linçe tabii tutuldu. Yine sırada partinin yerel seçimlerde aday gösterilmeyince parti yönetimleri tarafından bir anda üstleri çizilen ve yok sayılan eski belediye başkanları, kongrelerde aday gösterilmeyen eski ilçe başkanları ve eski il başkanları, yöneticiler ve elbette bu kente değer katan kurum ile markaları da var...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları