18 Şubat 2020 - Salı

Ey Reis, halkın umudu yine sende!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
929 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bir kamuoyu anketlerine bakıyorum, bir de faturalardan, geçim sıkıntısından şikayet eden halka; bir iktidar partisinin icraatlarına ve söylemlerine bakıyorum, bir de muhalefet partilerinin. Ortada bariz bir şekilde tezatlık var.

 

Nasıl mı?

 

Son bir yıldır iktidar partisi dışarıdan ve içeriden ciddi olarak köşeye sıkıştırılmaya çalışılırken, dış politika, Suriye meselesi, göçmenler, EYT, doğalgaz ve elektrik faturalarının yüksekliği, emekli maaşlarının azlığı, yeni belirlenen asgari ücretin çalışan kesimdeki memnuniyetsizliği, hizmet eksikliği gibi ana nedenlerden dolayı eleştirilerin odağında yer alıyor.

 

Yine iktidar partisinin teşkilatlarında bir yıpranmışlık, bir yorgunluk, bir boşvermişlik, bir ötekileştirme, bir ekipleşme, bir rant hevesi, bir halktan kopukluk almış başını gidiyor.

 

Yine 18 yılın sonunda ilk defa büyükşehirlerin belediyelerini kaybetmiş.

 

Yine ilk defa kopuşlarla karşı karşıya. Parti 3'e bölünüyor.

 

İşte böyle bir atmosferde halkın CHP başta olmak üzere muhalefet partilerine karşı bir teveccüh göstermesi gerekiyor değil mi? Öyle ya, normalde muhalefetin gümbür gümbür esmesi, gürlemesi, iktidar boşluğunu doldurması gerekiyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları