11 Ağustos 2021 - Çarşamba

Limak Enerji’yi “değerli” kılan işte bu zihniyet!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
1190 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Geçen gün yeni ev kiralayan bir arkadaşımla sohbet ederken, yaşadığı abone krizini anlattı:

Suyu, telefonu, interneti, doğalgazı bağlatmak, aboneliği iptal ettirmek tam bir işkence. Bursagaz’a abonelik başvurusu için gittiğimde önümde kuyruk vardı. 5’erli 5’erli içeriye alıyorlardı. Bir saat sonra işimi halledip elektrik için Merinos’a gidecektim ki, kuyrukta olan biri “hiç gitme internetten yap” dedi. Ben de çıkışta bir kafeye gittim ve çayımı içerken hallettim. Telefondan web sitesine girdim,çıktığım evin elektrik aboneliğini iptal ettirip, yeni abonelik kaydımı oluşturdum, bir saat sonra telefonuma peş peşe Limak Uludağ’dan mesajlar geldi. Önce  depozito iadesi başvurusu alınmıştır, ardından  tahliye iade başvurunuz  alınmıştır, takip numaranız şu, şudur. Ardından başvuru kaydınız alınmıştır,  UEDAŞ’a bilgi verilmiştir. En kısa sürede elektriğiniz bağlanacaktır. Ve mutlu son:Değerli müşterimiz enerji bağlama işleminiz gerçekleşmiştir. Bol kazançlı günler dileriz”.

Arkadaşım devamında da şöyle dedi:

“Düşünün daha ben yoldayım eve gitmemişim. İnanmadım evdeki boyacıları aradım “abi elektrik geldi “demez mi? Bu ne hız?Bu nasıl bilgilendirme? Tabii son olarak bir mesaj daha geldi, linki tıklayarak görüşlerinizi iletir misiniz? Genelde bu tür linkleri önemsemem. Ama verdikleri hizmeti görünce hemen üşenmedim linki açtım ve cevapladım

Ben de bu duruma küçük bir ilavede bulunayım. “En zor  internet ve telefonu bağlatıp, iptal ettirmek. Hele  iptal için mutlaka  kuruma gitmen gerekiyor”.

Başıma geldiği için çok iyi biliyorum. Önce telefondan iptal kaydı açtırmanız ardından da kuruma gitmeniz gerekiyor. Hadi hepsini geçtim paranızla rezil olup, doğru dürüst muhatap bulamıyorsunuz.

                                        *****                        *****                                *****

Bunları dün ekibiyle ziyaretime gelen Limak Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce’ye de anlattım.

Güldü ve “Bizim için önemli olan müşteri memnuniyeti. Bunları duymak bizi daha da işimizi en iyi şekil de yapmak için şevklendiriyor” dedi.

Limak Enerji’yi  de son 7-8 yılda  kurumsal  anlamda ön plana çıkaran yönetim anlayışındaki bakış açısı  da bu olsa gerek. Yani iletişim becerisi

Maalesef pek çok büyük kurum ya ada işletme bu anlayışa önem vermiyor. İletişimi ekstradan külfet ve değersiz birim ya da medyaya reklam, ilan aracı olarak görüyor.

Dikkat edin, Kurumsal iletişimin önemini bilen şahıs,  kurum,  özel sektör ve ya belediye başkanı, milletvekili, parti genel başkanları, il ve ilçe başkanları  gibi  siyasetçiler bu birime yatırım yaptıkları sürece  toplumsal karşılığını hem maddi hem de itibar noktasında prestij olarak fazlasıyla alıyorlar.

                                    *****                                 *****                       *****

Limak Enerji’ye gelirsek;

Şirket Türkiye’nin enerji sektörünün önde gelen yatırım firmalarından biri.Özelleştirme ile beraber halen 21 dağıtım ve perakende şirketi var. Limak Enerji bu firmaların içinde 3.2 milyon abone ile  en büyüklerden.Hem üretim hem de dağıtım yapıyor. Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova ‘dan oluşan bölgeye hizmet veriyor. Elektrik dağıtımının merkezi Bursa’da bulunuyor.

Özellikle de Yusuf Ziya  Yüce, kurumsal iletişim  müdürü olduğundan bu yana da firma kamuoyunda daha tanınır, görünür ve bilinir hale geldi. Sadece medya ile değil Bursa ve bölgedeki diğer kamu kurum ve özel sektörle ve tabii ki abone bazında da bir karşılığı mevcut.

Ekibin temsil kabiliyeti ve hareketi çok yüksek.

Sadece enerji sektörüne yönelik kurumsal iç ve dış çalışmalarla değil, yaptıkları sosyal projelerle  de Bursa’yı ulusal alanda temsil  ederek kente katma değer sağlıyorlar. Ve tabii ki bu sosyal projelerle de firmanın marka değeri kendiliğinden yükseliyor.

Sonuçta, Yusuf Ziya Yüce ve genç ekibi Limak Uludağ Elektrik Medya Uzmanı Ayça Kandemiroğlu, Kurumsal İletişim Yönetmen Yardımcısı Sevim Tan ve UEDAŞ Basın İlişkileri Uzmanı  Burcu Sekmen’le önceki gün hem firmanın  çalışmaları hem de enerji sektörüne yönelik güzel ve verimli bir sohbetimiz oldu.

Hatta, ayrılırken Yusuf Bey’e de takıldım:

“Sizden birkaç tane klonlamamız lazım”

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları