05 Temmuz 2020 - Pazar

Bu durumlar hiç "etik" değil...

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1168 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

AK Parti'nin eskiler hatırlayacaktır, Büyükşehir eski Belediye Başkanı Rahmetli Hikmet Şahin prensipli biriydi. Siyasette hak ve hukuku gözettiği gibi, siyasi etik kurallara da önem verirdi. Göreve geldiğinde İl Başkanı Hayrettin Çakmak, İl Sekreteri de Abdurrahman Tığ'dı.

 

Abdurrahman Tığ aynı zamanda BURFAŞ Genel Müdürü idi. Hikmet Başkan, il Yönetim Kurulu Toplantısına girdiği zamanlarda, İl Sekteri Abdurrahman Tığ dışarı çıkardı( ya da çıkarılırdı).

 

Çünkü siyasi anlamda etik bulmazdı. Zaten Abdurrahman Bey'de bir süre sonra il yönetiminden istifa ederek bu " sıkıntılı duruma "son verdi.

 

Hikmet Başkan derdi ki:

 

"İl Başkanı, il sekreteri ve il yöneticileri siyaseten hiyerarşik yapıda benim üstümdür. Ama burada bir tezatlık var. Abdurrahman Tığ benim belediye şirketlerimdeki bir genel müdür.Bugün Abdurrahman olur, yarın bir başka isim altında bir başka belediye şirketinde müdür ya da işçi olur.Benim emir verdiğim, benim altımda çalışan birine siyaseten nasıl hesap veririm? "

 

Hayrettin Çakmak'ın ilk döneminde belediye ve diğer kamu alanlarında bu şekilde işçi statüsünde ve ya sözleşmeli personel statüsünde olup, il ve ilçe yönetimlerinde görev alan pek çok Ak Partili isim oldu.

 

Çakmak, ikinci döneminde bu etik olmayan duruma son verdi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları