10 Ocak 2024 - Çarşamba

AK Parti’de “kucaklaşma” dönemi başlamalı…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
124 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Ben kulağımla duymadım ama benim bir yakınıma söylediği şuydu, Alinur Aktaş’ın:

“Beni burası istemedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle aday gösterildim.”

Velev ki yakın tanıdığıma böyle bir şey söylememiş olsa bile, gerçekten çok doğru bir cümle.

Evet, hakkında çok spekülasyon yapıldı.

Zira;

AK Parti içinde son bir aydır büyükşehir adayı için öyle bir çekişme yaşandı ki, öyle sert kutuplaşma oldu ki, anketlere partinin üst düzey yöneticilerinin biri girdi, biri çıktı ki, kamuoyunda adı geçen isimlerle öyle gerilim yaşandı ki, birbirleriyle ilgili öyle iddialar havada uçuştu ki, öyle raporlar Ankara’ya peş peşe gönderildi ki…

Sonuçta, son 3 gün öncesine kadar parti içinde yaşanan o büyük belirsizlik yerini mevcut Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bıraktı ve Cumhur İttifakı’nın Bursa adayı olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla pazar günü Haliç Kongre Kültür Merkezi’ndeki aday açıklama toplantısına katılmadım ama akşam üstü ayağının tozuyla geldiği Merinos AKKM’deki büyük buluşmada oradaydım.

……               ……

Öncesinden öyle planlı bir buluşma yapılmamasına rağmen yine de oldukça kalabalıktı. Ve orada bulunan AK Parti’nin özellikle milli görüş içindeki partililerin tepkisine yol açsa da Başkan Aktaş’ın fuaye salonu kapısından içeriye girme seremonisi doğrusu benim milli duygularımı okşadı.

Şöyle ki;

Başkan Aktaş bu sefer kapıdan içeriye ülkücü gençlerin oluşturduğu halka içinde bozkurt işaretleri ve sloganlarla giriş yaptı. Halkada Başkan Aktaş’la beraber AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, MHP il Başkanı Muhammed Tekin, eski Teknoloji Bakanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank da vardı.

Ülkücü gençler giriş kapısından sahnenin bulunduğu platforma kadar kesinlikle halkayı bozmadıkları gibi öyle bir izdiham rüzgârı esterdiler ki, başkana hayırlı olsun demek için elini uzatanlar ezilmemek için yaklaşamadılar.

Dedim ya bu durum alışık olduğum için beni hiç rahatsız etmedi. Hatta alkışlarımla destek verdim ama haliyle AK Parti’de siyaset yapan pek çok katılımcıyı sahne ürküttü. Aktaş’ın yanına yaklaşamadıkları için kızıp salondan ayrılanlar dahi oldu.

…..                      ……

Sahnede Aktaş’ın performansı da samimi idi. AK Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a pek çok kez teşekkür ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de es geçmedi. Ona da selam gönderdi. Ve Bahçeli’ye her teşekküründe salonda bulunan MHP teşkilatları yoğun tempo ile alkış tuttu.

2019 yılında da Başkan Aktaş’ın adaylığı açıklandıktan sonra yaptığı konuşmada o salonda idim. O gün Cumhur İttifakı’nın diğer büyük ortağı MHP çok fazla yoktu ama bu sefer tam kadro neredeyse salonda yerlerini almışlardı.

Şuraya gelmek istiyorum.

Eğer MHP teşkilatları “devletin bekası” için kendi partilerinden olmayan bir adayın etrafında tam kilitleniyorlarsa bunu AK Parti teşkilatlarının da yapması gerekiyor.

Aday açıklandı mı? Evet.  Emir demiri kesmeli. Artık üç gün önce, dört gün öncesine kadar yaşanan kırgınlıklar, küslükler, kin tutmalar, birbirlerine yönelik ithamlar, iç çekişmeler bir kenara bırakılmalı.

Elbette süreçte Başkan Aktaş’a da daha fazla görev düşüyor. Başkan olarak parti içindeki dengeleri ve küslükleri sarma, ayrışmaları giderme noktasında herkese elini uzatmalı.

Sadece büyükşehir noktasında değil, benim gözlemlerime göre ilçelerde de büyük sıkıntılar, kırgınlıklar var. İlçe belediye başkanları ile ilçe başkanları ve yönetimleri arasında soğuk rüzgarlar esiyor.

En basiti bugün Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın 5 yıllık görevini değerlendirme toplantısında ilçe teşkilatından kimse yoktu. Bu durum dikkatlerden kaçmadı. Neticede bu başkan başka partinin belediye başkanı değil…

Yalnızlaştırma politikası da son derece yanlış. Bursa kamuoyu böyle bir soğukluğu ve yalnızlaştırmayı 5 yıl önce eski Büyükşehir belediye Başkanı Recep Altepe’nin görevden alınmasında ve sonrasında yaşadı.

Ama ne oldu?

Bugün Recep Altepe nerede?

Yoksa AK Parti bu seçimlerde iç çekişmeler yüzünden Bursa’da büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları