21 Ocak 2023 - Cumartesi

Ekonomik krize inat meydan yine doldu!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 7 dk.
185 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2002 tarihinden itibaren Bursa’daki tüm mitinglerine katıldım. 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi Bursa’da yaptığı ilk miting muhteşemdi. Bursa o güne kadar Fomara Meydanı’nda böyle büyük ve coşkulu kalabalık görmemişti. 2007 seçimlerinde de Bursa halkı 367 garabetine inat meydanı tıka basa doldurmuştu.

Fomara Meydanı 2010 referandumu mitinginde de, 10 Ağustos 2014 öncesi Cumhurbaşkanı Adayı olarak geldiğinde de, bir öncekilerini aratmayan kalabalığa sahne olmuştu.

Haziran 2015 seçimleri bir kırılma noktası oluşturdu.

Açıkçası o tarihten sonraki 2018, Bursa mitingi  ile 16 Nisan 2017 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi  referandumu Bursa buluşmaları bir öncekiler gibi  izdiham derecesinde kalabalıklara  uluşamadı. Kısmen zayıf kaldı.

Hatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en son Gökdere Meydanı’nda 15 Şubat 2019’da  yerel seçimler öncesi  yaptığı miting de öyle…

*****              *****

Bugün ise  aynı meydanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tam 4 yıl sonra yine Bursalılarla buluştu.

Ama ne buluşma!

Hem müthiş bir kalabalık hem de müthiş bir coşku eşliğinde…

 

Aynen 2015 öncesi gibi meydan doldu, doldu taştı. Partilerin her mitinginde Bursa basını rakam  arayışına girer. Cumhurbaşkanı Erdoğan  o rakamı kürsüye çıktığında yaptığı ilk konuşmada söyledi:

“Bursa’ya geldiğimde emniyetteki arkadaşlardan istedim, kaç kişi var diye? Bana 120 bin dediler”.

Sonrasında bazı gazeteci arkadaşlar  ve tabii ki muhalefet partileri bu rakamı çok abartılı buldular.

Alan yukarıda sahnenin kurulduğu Kamberler Parkı önünden aşağıdaki dört yol ağzına kadar, çevresiyle tamamen dolu olduğu gibi, sahnenin arkası, Haşim İşcan Caddesi adeta insan seli halindeydi. Ve yine Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Dinçer Akyel’le beraber alandan çıkarken karşılaştığımız İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’da rakamı doğrularken” Cumhurbaşkanımız Merinos’tan Altıparmak, Heykel güzergahından geldi. Yol boyunca büyük kalabalık vardı. Sadece Valilik ve Setbaşı’ndaki insan sayısı 30 bin civarında idi” dedi.

*****             *****

AK Parti İl Teşkilatı Davut Gürkan’ın başkanlığında hakikaten çok güzel bir düzenleme yapmış. Daha önceki miting alanlarında rastladığımız o kargaşadan, o keşmekeşten hemen hemen eser yoktu.  Ayrıca partinin  geçmiş dönem yönetimlerinde bulunan belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri için B protokolü olarak  sahnenin tam  çapraz kenarında yer ayarlanması yerinde bir uygulama. Partinin kurumsal hafızasını taşıyan herkes o alanda hem hasret giderdi, hem de ilk defa  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rahat rahat  izleme imkanı elde etti.

*****           *****

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nın paydaşı MHP’liler de yalnız bırakmadı.

Bizim de bulunduğumuz B protokolü alanında MHP’nin 17 ilçe başkanı ve il yönetimi   takım elbise ve yakalarında 3 hilal rozetiyle tam kadro yerlerini almıştı.

Enbursa.com yazarlarından Gazeteci arkadaşım Yüksel Baysal’la beraber bir ara MHP İl Başkan Yardımcısı Sertaç Yurdacan ve Yıldırım ilçe Başkanı Kadir Taşcı ile sohbet de ettik. “17 ilçe tam kadro buradayız. Kendi mitingimiz gibi tüm  milliyetçiler bugün burada” dediler.

******                    *****

Gazeteci arkadaşların dediği gibi katılımın yüksekliğine emniyet güçlerini de eklemekte fayda var. Her zamanki gibi, Erdoğan’ın konuşma yapacağı miting için günler öncesinden alarma geçen emniyet güçleri dün yoğun güvenlik önlemleri aldı. Zaman zaman ve yer yer sade halkı bunaltsa da,yolların kesilmesinden dolayı da trafik sıkışıklığı yaşansa da, ne miting alanında ne de  Erdoğan’ın konvoyunun geçeceği güzergahta en ufak tatsız olaylar yaşanmadı.

Bu arada, bir süre önce Ankara’da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş  için pankart açılacağı yönündeki  duyumlar ve ya girişimler de  alınan yoğun güvenlik önlemleri dolayısıyla sonuçsuz kaldı diyebiliriz. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan gelmeden çok kısa süre önce  sahneye yakın bir yerde üzerinde Sinan Ateş yazılı bir  boyun atkısı açıldı. Ama o da hemen  polis tarafından  alındı.

 Yine Hürriyet Köyü sakinlerinin “Çözerse Erdoğan çözer “  artık sağır sultanın bile duyduğu topraklarının Karacabey belediyesi tarafından başkalarına ticari olarak satıldığı yönündeki feryatlarını içeren yazılı  pankartlarına da el konularak  alana girmeleri engellendi. Aslında ellerindeki pankartta öyle rahatsız edici  bir mesaj yoktu, alana girmelerine izin verilmemesi çevredekilerin de tepkilerine yol açtı.

*****            *****

Neticede diyebilirim ki, seçim öncesi alanlar partiler için bir anlamda kıstastır.  Ülkeyi son bir yıldır adeta kasıp kavuran  ekonomik krize , Suriyeli sığınmacılara olan büyük tepkiye ve 6’lı masanın  topyekun muhalefetine  rağmen  Bursa halkı  21 Ocak Bursa Gökdere Meydanı’ndaki müthiş kalabalıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kere daha sahip çıktı. Bunun başkaca açıklaması yok…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları