29 Kasım 2020 - Pazar

Yıldırım Belediyesi bu “işten çıkarmayı” konuşuyor

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
1062 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Daha 3 gün önce “Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”nü kutladık. Siyasilerin hepsi sıraya girdi, kadına uygulanan fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddeti en süslü sözlerle nasıl anlatırım da dikkat çekerim yarışını verdi.

 

Sıra uygulamaya gelince o günden bugüne değişen bir şey yok. Şiddet, taciz, mobing olaylarının mağduru hep kadın olduğu halde sonrasında da fiziksel, psikolojik, ekonomik ve toplumsal travmayı yaşayan, yaşatılan da kadın oluyor yazık ki…

 

Hep içim yanar. Kadına şiddet olaylarında kocası, sevgilisi, erkek arkadaşı ya da ağbisi tarafından bıçaklanan ,boğazı kesilen, öldürülen, dövülen ve ya tacize uğrayan kadının olay sonrası fotoğrafları çarşaf çarşaf medyada yer alırken, adı soyadı, 7 sülalesine kadar yazılır. Olayı gerçekleştiren zanlı, şüpheli her kimse fotoğrafında gözleri bantlanır ve ya yüzü buzlanır. Adı soyadı da kodlanır.
Yine iş yerinde patronu, müdürü, mesai arkadaşı tarafından tacize uğrayan kadın bu iğrençliği  anlattığında suçlu muamelesi görür ve hemen işten çıkarılır. Taciz eden şahsa hiçbir işlem yapılmaz.

 

Aynı durum iş hayatında kadınlara yönelik gerçekleşen mobing eylemlerinde de geçerlidir. Baskı, öteleme, dışlama ya da ruhsal ve fiziki travmalara yol açan bu durumun sonunda kadın işsiz kalır.

 

Aynen şimdilerde Yıldırım Belediyesi’nde olduğu gibi…
                             

 

******                               ******                             *****

 

Yıldırım Belediyesi’nde de iki kişi  arasındaki ilişkinin faturası yine kadına çıktı. Erkek her zamanki gibi müdür pozisyonunda.  Ama ne hikmetse belediye camiası bu memurun geçmişten gelen “maceralarını” bildiği, konuştuğu halde bu kişi, merdivenleri üçer beşer çıkarak cezalandırılacağı yerde  ödüllendirilmiş.

 

İsmi bende saklı bu şahıs, en son Çevre Müdürlüğü’nden çalışma disiplini ve ahlakının bozukluğu nedeniyle Zabıta Müdürlüğü’ne gönderilmiş. Oradan da Oktay Yılmaz Yıldırım Belediye Başkanı olmasıyla önce Kültür Müdürlüğü’ne atanmış,  sonra koordinatör olarak bir üst dereceye terfi ettirilmiş.

 

Demek ki ya işinde çok başarılı ya da Erzurum kontenjanından ayrıcalıklı…
                                

 

 *****                           *****                           *****

 

İddiaya göre, yaşını başını almış, evli barklı bu koordinatör beyimiz yanında çalışan genç bir kızla arkadaş olmuş. Doğal olarak bu özel arkadaşlık belediyede dikkat çekince, dedikoduların önü alınmamış ve en son genç kız bir odaya çekilerek “ Kızım gel sen hemen istifa et, ayrıl. Yoksa yüz kızartıcı bu olaydan dolayı işlem yapıp seni görevden almak zorunda kalacağız”denmiş. O’da n’apsın hemen istifa edip, ayrılmış.

 

Kimin kimle beraber olduğu elbette özel yaşantıdır kimseyi ilgilendirmez, ancak burası sonuçta bir kamu dairesi. Yine de çalışma hayatında iş ahlakının, disiplinin ön planda tutulması ve girift ilişkilerin toplum önünde yaşanmaması lazım.

 

Benim asıl burada dikkat çekmek istediğim konu, belediye camiasındaki genç kızlara, kadınlara “dışarıda bir kahve içelim, bu konuları daha detaylı görüşürüz”babından teklifde bulunduğu iddiaları ayyuka çıkan koordinatör beye dokunulmayıp, genç kızın yüz kızartıcı olay işlediğini  söyleyip işinden etmek. Yani  burada da yine tek suçlu kadın oldu. Anlayacağınız müdürün arkası bayağı sağlam mış!

 

Genç kızın işsiz kalmasına yol açan bu çirkin olaydan ve adaletsiz yaklaşımdan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın haberinin olmadığını umuyorum. Ummanın ötesinde diliyorum.

 

Eğer ki bu talimat ondan gittiyse durum daha da vahim!..Hemşehrisini kayırıyorsa bunu toplum vicdanına  anlatamaz…Ama benim tanıdığım kadarıyla Başkan Yılmaz bu yapıda biri değil. Mutlak surette kendisinden gizlenmiştir.

 

ANKARA’YA KİMLER ÇAĞRILACAK?

 

AK Parti il başkanı arayışlarında şimdilerde Ankara’ya çağrılması muhtemel isimler konuşuluyor.
Malum burada geçen hafta parti içi temayül yoklaması yapılmış, çıkan isimler Ankara’ya gönderilmişti. İşte denilen o ki, elenen 10 isim içinden 3 aday ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmak üzere belirlenmiş.

 

Bunlar;

 

“Mustafa Yıldırım, Mustafa Yavuz ve Ali Yılmaz”

 

Yine Ankara kaynaklı edindiğim bilgiye göre bu isimlerin yanında teşkilattan çıkan 3 eski milletvekili isminin de olası güçlü aday olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması bekleniyor.

 

Bir başka kulis bilgisi de ne kadar doğrudur bilmiyorum ama, daha önce Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği yapan ve BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş’un da “iş adamı”tercihinden dolayı Ankara’ya çağrılıp görüşüldüğü.

 

Ve bir başka kulis bilgisi, Yine AK Parti’nin eski isimlerinden iş adamı Alpaslan Şenocak’ın da görüşlerine başvurmak amacıyla

 

Ankara’ya çağrıldığı ancak kendisinin işlerinin yoğunluğu nedeniyle aktif siyaset yapmak istemediği için  teklife kibarca reddettiği yönünde…
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları