YRP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın basın mensuplarıyla buluştu

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın basın mensuplarıyla bir araya gelerek Bursa için hedeflerinden ve projelerinden bahsetti.

Bursa Yayın: 05 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 05.02.2024 14:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
58 okunma
Google News

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala partilerin seçim hazırlıkları kapsamındaki saha çalışmaları ve basın buluşmaları da hız kazandı.

Bu doğrultuda geçtiğimiz haftalarda Yeniden Refah Partisi’nden Bursa Büyükşehir Adaylığını açıklayan AK Parti Bursa eski il başkanlarından Sedat Yalçın basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Almira Otel’de düzenlenen basın toplantısına çok sayıda gazeteci katılım gösterdi. Yalçın, bu toplantıda basın mensuplarıyla Bursa hedeflerini ve projelerini paylaştı. Bursa’nın sosyal gelişim açısından gelişmiş bir şehir olmasını istediklerini dile getiren Yalçın, “Bursa çevre ve doğal kaynaklar açısından gelişmiş bir şehir. Şehri büyütürken, yenilerken, dönüştürürken, çevreyi ve doğal kaynakların üzerinde çok büyük bir hassaslıkla durmamız gerekiyor. Kenti hangi vizyonla yöneteceğinizi tespit etmeniz gerekir” dedi.

 

‘KENTSEL PLANLAMADA ATACAĞIMIZ ÖNEMLİ ADIMLAR VAR’

Bursa’nın akıllı bir şehir haline gelmesini istediklerini ifade eden Yalçın, kent yönetim kalitesinin iyileştirilmesini arzuladıklarını belirtti.

Yalçın açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bursa’nın teknoloji ve kalifiye iş gücü açısından gelişmiş bir şehir olmasını istiyoruz. Kent ekonomisi açısından sektörünü yüksek katma değerli çalışan nitelikli istihdamı bir şehre ulaşmak istiyoruz. Bursa’nın akıllı bir şehre ulaşmasını istiyoruz. Kent yönetim kalitesinin iyileştirilmesini arzu ediyoruz. Daha kaliteli, daha nitelikli bir kent yönetimi olsun istiyoruz. Kentsel gelişimle ilgili kentsel dönüşümle ilgili birçok faaliyeti yürütmek istiyoruz. Kentsel planlama konusunda atacağımız önemli adımlar var. Kent ekonomisini çok boyutlu değerlendireceğiz. Her seviyede insanın pay aldığı bir mekanizmaya dönüşmesini istiyoruz kent ekonomisine.”

 

‘BURSA’NIN KÜLTÜR SANAT PLANINA İHTİYACI VAR’

Konuşmasına devam eden Yalçın, Bursa projeleri kapsamında bilim temelli bir yol haritasına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Sanat ve sosyal kalkınmayı önemli oranda destekleyeceğiz. Bilim ve eğitim konusuna yerel yönetimin ne ölçüde katkı vereceğini göstereceğiz. Şehri akıllı kent teknolojileriyle buluşturacağız. Bunları yaparken şu anda hukuki altyapı olarak her kurumun bir stratejik plan kültürü var. Stratejik plan yapar. Bu yasal bir zorunluluktur. Ama şöyle bir eksik var. Büyükşehir Belediyesinin bir stratejik planı var. İlçe belediyelerinin de bir stratejik plan var. Valiliğin de bir stratejik tutarı var. Ve üniversitelerin de aynı stratejik planları var. Şimdi bu ne demek? Bu şehir her kurumun kendine göre bir yol haritası çizdiği bir yolda yürüyoruz demek. Buradan hukuki bu eksikliğin de giderilmesi gerekir. Merkezi hükümet tarafından ama biz bir çatı stratejik plan yapmak istiyoruz. Ekonomik planlama, sosyal planlama ve fiziki planlama. Bu fiziki planlama bildiğimiz bir bölü 100 binlik planlar, 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlamalar bunları yaparken biz sosyal planlamayı da dikkate alacağız. Sürdürülebilirliği ve ekonomik planlamayı dikkate alacağız. Burada birçok başlıkta şehrin asıl planları olacak. Hangi alanda bir yola çıkacaksa uzmanların oluşturduğu bir master plana bakarak yola çıkması lazım. Bu çok önemli. Bilim temelli bir yol haritasına ihtiyaç var. Çok sayıda turizmle ilgili Bursa’da hazırlanmış raporlar var. Onların hepsi güncellenecek. Bu şehrin bir kültür ve sanat hayatıyla ilgili bir master planına ihtiyaç var. Çok renkli bir şehirde yaşıyoruz. Bu alanda da gelişim sağlamak istiyoruz. Sanayi zaten hep gündemimizde. Bir tarım kentidir Bursa. Ve tarımdan ciddi katma değer beklentimiz var. Çevreyi sanayi ile beraber yöneteceğiz. Sanayicilerimizle birlikte, hep beraber onların çevreyle ilgili sorunlardan onların da rahatsız olduklarını biliyoruz. Temiz teknolojilere geçiş konusunda tüm sanayicilerimizin yanındayız.”

Konuşmasını sürdüren Yalçın, Bursa’nın gelişimi için hedefledikleri projeleri şu şekilde sıraladı;

Toplu taşıma hizmetlerinin gelişmişlik düzeyi bir şehrin yaşanabilirlik kriterlerinin en önemlisi Belediyelerin ulaşımdan sorumlu olan kurumlarının gün gün bu süreci takip etmesi gerekiyor ve hızla azaltmayı hedefleyecek projeler yetiştirmesi gerekiyor. Ayrıca yönetim anlayışımızda dost, bürokrasi diye bir kavram öne çıkaracağız. Bizim bürokrasimiz dostça yaklaşacak. Yatırımcılara da, işletmecilere de, kent mensuplarına da, kentte sosyal dezavantajlı gruplarla ilişkilerinde de dost bir bürokrasi yaklaşımı olacak. Yüzde yüz liyakatli, tertemiz ve alanında uzman ve çözümü olan bir yapıyla Bursalılarla buluşacak inşallah. Belediye hizmetlerinin en ileri teknolojiyle, büyük oranda iştah ortamda yürütüleceği bir yapı istiyoruz.

Kentimizin sürdürülebilirlik kültürüne sahip olması gerekiyor. Çocuklarımıza, torunlarımıza bu şehri bırakacaksak belli özelliklerde bırakmalıyız. Şehri tahrip ederek, yanlış yatırımlar yaparak, havasını kirleterek, çevresini kirleterek o nesillere bir şehir bırakmak çok büyük bir veba. Sürdürülebilir kent kültürüne için bir kere toplu taşımanın uluslararası standartlarda sağlanması çok önemli. Bunu hedefleyecek sürdürülebilir bir kenti destekleyecek üretici yine sürdürülebilir enerji kullanımı teşvik edecek.

Bir yeşil bina konsepti var. Artık binalarımızı bu yeşil bina özelliğine uygun yapmalıyız. Yıkıp aynı binayı yapmamalıyız. Yani enerji verimliliği, kendi enerjisi üreten, sıfır atıkla çalışabilen, sularını arıtan site kentsel tarım yapılabilen belli bölümlerinde boyutlarını taşıyan evlere yeşil bina deniliyor. Bunları akıllı şebekelerle desteklenen binalar.

Kentsel gelişimi yaparken bu özelliği Bursa’nın ayırt edici bir özelliği olarak yapacağız. Kentte çok merkezlilik başlığı son derece önemli. Kenti belli bir yere sıkıştırdığınız zaman Kent’teki sorunları çözemezsiniz. Yani ulaşım başta olmak üzere hava kirliliği ve diğer sorunlar kent güvenliği hepsi problem haline gelir. Kentte yayılma konusu önemlidir. Özellikle depremsellik açısından. Bu kentte bir birinci sınıf, birinci derecede deprem bölgesindeysek fay hatlarını bu haritalarda mutlaka göstermeliyiz. Jeoloji Mühendisleri Odası özellikle gündeme getiriyor ama bizim haritalarımıza bakın, nereden fay hattı geçiyor, kimse bilmiyor. Fay hatlarının geçtiği bölgeleri büyük yeşil koridorlar haline getirebiliriz. Fay hattının olduğu bölgelerin bina yapılaşmasına izin vermeyeceğiz. Büyük yeşil koridorlar yapacağız. Birbirleriyle bağlanacak onlar ve şehre bir oksijen alanları olacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.