Uzaktan eğitimin ilk gününde çocuklara izletilen görüntü sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Uzaktan eğitimin başladığı ilk günde, TRT ekranlarında yayımlanan bir derste, çocuklara merhum Başbakan Adnan Menderes'in idamının animasyon şeklinde izletilmesi, tepkilere neden oldu.

Gündem Yayın: 23 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2020 16:51:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
726 okunma
Google News

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla okullardaki eğitimin ara verilmesi, eğitimin ise evden gerçekleştirilmesi yönünde karar almıştı. Alınan karar doğrultusunda uzaktan eğitim bugün itibariyle başladı.

 

İlk dersi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk işledi ve ekranların başındaki öğrenciler ile velilere tavsiyelerde bulundu. Ancak bugünkü ders programında sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çeken bir olay meydana geldi.

 

MENDERES'İN İDAMI İZLETİLDİ

 

TRT ekranlarında yayınlanan "Kilometre Taşları - Adnan Menderes" dersinde, merhum Başbakan Adnan Menderes'in idamı işlenirken, hazırlanan animasyonda Menderes'in boynuna ilmeğin geçirildiği anlar ve celladın tabureyi tekmelediği anlar görüntülendi.

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

 

Birçok sosyal medya kullanıcısı, bu dersin pedagojik anlamda zararlı olacağını ifade ederek, söz konusu sahnelere tepki gösterdi.

 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün eleştirilere neden olan etkinlik yayını ile ilgili açıklama yaptı. Selçuk, ''Bu yoğun süreçte üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Gözden kaçırdığım bir kaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.