Enes Çelik’ten Bursaspor taraftarına destek: "Suçlamalar haksız"

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Somaspor deplasmanında yaşanan tezahüratlar sonrası taraftarların haksız şekilde hedef alındığını belirtti. Çelik, kötü tezahüratlarla mücadeleye devam edeceklerini ve hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Bursa Yayın: 20 Aralık 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 20.12.2025 14:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, 16 Aralık'ta deplasmanda oynanan Somaspor maçı sırasında ortaya çıkan ve bazı çevrelerce farklı yorumlanan tezahüratlarla ilgili açıklama yaptı. Çelik, olayın kısa süreli ve tekrarlanmayan bir tezahürat olduğunu belirterek, taraftarların haksız şekilde suçlandığını vurguladı.

Başkan Çelik, açıklamasında “Hiç hak etmediği şekilde ırkçılık ve kadın düşmanlığı ile suçlanan taraftarımızın tribün liderinin Diyarbakır doğumlu ve Kürt kökenli olduğunu ve tribünlerimizde her hafta binlerce kadın taraftarın yer aldığını önemle hatırlatırız” ifadelerine yer verdi.

Çelik ayrıca, Vanspor yöneticisi başta olmak üzere, kulüp, kendisi ve taraftarları hedef alan ırkçı ve hakaret içerikli paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattıklarını duyurdu. Başkan, kendi babası eski Bakan Faruk Çelik’in barışçıl ve herkese saygılı hizmet anlayışını örnek göstererek, Bursaspor camiasının da aynı hassasiyeti paylaştığını belirtti.

​​​​​​​

Bursaspor Başkanı, kötü tezahüratlarla mücadele konusunda kararlı olduklarını vurgularken, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tribünlerde kötü tezahürata karşı durduk ve taraftarımızın desteğiyle bunu asgari seviyeye indirerek TFF nezdinde Fair-Play ödülleri aldık. Bundan sonra da bu anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz” dedi.

Açıklama, sosyal medyada ve spor çevrelerinde geniş yankı uyandırırken, Bursaspor camiası, olumsuz tezahüratlarla mücadeleye devam edeceğini ifade etti.

Ne olmuştu?

TFF 2. Lig’de oynanan Somaspor-Bursaspor maçında, bazı Bursaspor taraftarları Kürt siyasetçi Leyla Zana’ya yönelik cinsiyetçi ve küfürlü tezahüratlarda bulundu. Soma Nazım Yavuz Stadyumu’nda gerçekleşen maç sırasında, tribünlerden Zana’yı hedef alan sloganlar atıldı. Maç sırasında kaydedilen görüntüler sosyal medyada paylaşılmasının ardından kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda, tribünlerde nefret dili ve cinsiyetçi küfürlerin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Tepkiler, hem yetkililere hem de Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çağrı yapılmasına neden oldu. Taraftarların bu hareketi, toplumsal ve siyasi çevrelerde de tartışma konusu oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.