Türkoğlu’ndan kendi evini yapmak isteyene arsa desteği

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, yerel seçimler öncesinde kentin sorunlarına yönelik hayata geçirmeyi planladığı projelerini basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyor.

Bursa Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 12:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
44 okunma
Google News

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala partilerin seçim hazırlıkları kapsamındaki çalışmaları da hız kazandı.

Bu doğrultuda İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu 100’ün üzerinde kent projesini basın mensuplarıyla ile paylaşıyor.

 

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu Europark Otel’de düzenlenen lansmandaki açıklamalarına yerel yönetim vizyonu ‘Yeşil, Yaşanabilir, Katılımcı ve Akıllı Şehir Bursa’ ana başlıkları ile başladı.

Türkoğlu, ‘hedef 2050’ ifadelerini kullanarak şunları kaydetti;

“Bursa’mızın maalesef bir anayasası yok. 2040 yılı için yapılmaya çalışılmıştı ancak bir türlü bitirilemedi. Kent dinamiklerinin de görüşünü ve planı da dikkate alarak, Gürsu, Kestel, Mudanya ve Gemlik ilçelerimizi de kapsayacak şekilde 2050 yılı 1/100.000 ölçekli Merkez Çevre Düzeni Planını multi-disipliner ve bütüncül bir yaklaşımla hazırlayıp acilen hayata geçireceğiz.”

 

‘PLANSIZ ÇARPIK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Tüm Nazım ve Uygulama İmar Planlarını yaparak Çevre Düzeni Planına uygun olarak güncelleyeceklerini ifade eden Türkoğlu, plansız yapılaşmaya izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Türkoğlu, “Mülkiyeti belediyelerde olan ve de Büyükşehir Yasası ile belediyeye devredilen yapılaşmaya uygun arazilerin uygulama imar planlarını yapacağız. Buralarda üretilecek arsaları, evi olmayan ancak kendi evini yapmak isteyen vatandaşlarımıza 5 yıl içinde evini yapmak şartıyla makul fiyatlarla vereceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.