Osmangazi Belediye Başkanı Aydın gündemi değerlendirdi

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın gündemdeki konuları değerlendirdi. Basın mensuplarıyla Osmangazi Meydanı’nda bir araya gelen Başkan Aydın, ilçe için çok sayıda hizmet müjdesini de basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı.

Bursa Yayın: 24 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 24.05.2024 11:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
34 okunma
Google News

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gündemdeki konuları değerlendirmek amacıyla Osmangazi Meydanı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Osmangazi Meydanı’nda gerçekleştirilen kahvaltı programına Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın başta olmak üzere CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

WhatsApp Image 2024 05 24 at 10.25.29 1

Göreve başladığı günden bu güne olan süreci değerlendiren Aydın, mazbatasını almasının ardından Fetih Şenlikleri yapıldığını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Demirtaş’ta kutladıklarını, çok olumlu geri dönüş aldıklarını da dile getirdi.

Aydın, “19 Mayıs’ta ilki gerçekleştirilen Osmangazi Gençlik Şöleni düzenledik. Hem Gençlik Bayramı, hem de 19 Mayıs’ı halkımızla buluşarak kutlamak istedik. Basketbol maçları, tenis turnuvaları düzenledik. Haluk Levent ile de 19 Mayıs’ı taçlandırdık. Haluk Levent ile de birlikte Gazze adına bu meydanda anma yaptık. Bütün dünyanın önünde bir soykırım yapılırken kayıtsız kalmak mümkün değildi. Bütün bunların yanında icraatler de yapmak gerekiyor. Çarşamba günü Çirişhane’de Spor Kulübü’nün temelini attık. Pazartesi günü de gündüz bakım evi altında ikinci temelimizi daha atıyoruz. Hamitler Bölgesine yapacağız” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2024 05 24 at 10.25.30

Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Daha sonra 7-8 tane tespitini yaptığımız bölgelerde kreşlerimizin temelini atacağız. Hedefimiz 2-3 ayda bunları bitirip Bursalıların hizmetine açmak. Ardından Osmangazi Meydanı’nda Genç Kafe açacağız. Bir kahveyi 20 lira gibi bir fiyata satışa sunacağız ve altındaki kütüphanede çalışma imkanları olurken, akşamları da ücretsiz çorba dağıtacağız. 300 metrekare bir alanda kadınlara da Jimnastik Merkezi kuracağız. Çok cüzi bir ücretle kadınlara bir spor salonu açacağız. 200-300 lira gibi bir ücretlendirme olacak. Kız yurduyla ilgili de Bağlarbaşı’nda yer tespitini yaptık. Hayırseverle anlaşmak üzereyiz. Bunları yaparken, ölçümleri de yapıyoruz. Vatandaşımızdan geri dönüşleri alıyoruz. Çağrı Merkezi’ne ulaşan vatandaşlara 10 saniye içerisinde geri bildirim alıyor. Okullar kapandıktan sonra birçok öğrencimiz etkinlik anlamında sıkıntı yaşayabiliyorlar. Gezici Kütüphane çalışmamız olacak. Senaryo, oyunculuk atölyeleri, kitap kulüpleri gibi etkinlikler olacak. Spor faaliyetlerimiz de zaten devam edecek. Kültürel yaşama zenginlik katmak amacıyla Bursa Düşün Dergisi kuracağız. Stratejik eylem planı da hazırlayıp kamuoyu ile paylaşacaklarımız olacak.”

‘KAÇAK YAPILAŞMANIN EN YOĞUN OLDUĞU İLLERDEN BİRİ BURSA’

 

Deprem gerçeğine de dikkat çeken Aydın, “Ovaya doğru kaçak yapılaşmayı engellememiz gerekiyor. Sanayileşme ve devamında geçirdiği göç, kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu illerden biri Bursa. Bununla mücadele edeceğiz. Kaçak yapılaşma vatandaşların hem kendi canlarını, mallarını ve geleceklerini karartacak. Bunun doğru bir anlayış olmadığını ifade etmek istiyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.