Bursa Ülkü Ocakları: Yangını çıkaranın arkasındaki odaklar araştırılsın!

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı ,Harmancık yangınından gözaltına alınan FETÖ mensubu şüphelinin İYİ Parti Harmancık ilçe başkanının yanında çalışmasından dolayı konunun geniş çaplı araştırılmasını istedi.

Bursa Yayın: 29 Temmuz 2025 - Salı - Güncelleme: 29.07.2025 15:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
53 okunma
Google News

Bursa Ülkü Ocakları'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

Yeşil Bursa’mızda çıkan yangınlar milletçe hepimizin yüreğini dağlamıştır.
Yangınların çıktığı ilk andan itibaren devletimiz tüm kurum ve imkânlarıyla seferber olmuş; koordineli, kararlı ve hızlı bir şekilde müdahale etmiştir.
Aziz milletimiz ise milli birlik ve dayanışma ruhuyla devletinin yanında olmuş, bu mücadeleye gece gündüz destek vermiştir.
Ülkü Ocakları da ilk andan itibaren alevlerin yükseldiği bölgelerde aktif bir şekilde görev almıştır.
Hem alevlerle mücadeleye destek olunmuş, hem yangın bölgelerine ihtiyaçların ikmali ve destek hizmetlerinin sağlanması hususunda önemli katkılar sunulmuştur.
Ülkü Ocakları, devletimiz ve milletimizle birlikte Yeşil Vatanımızın müdafaası için adeta can siperane bir duruş sergilemiştir.
Ancak yazık ki aziz milletimiz canıyla emeğiyle böyle zorlu bir mücadele verirken, İP Bursa milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş yangınları devletimizi suçlamak ve milletimizi umutsuzluğa sürüklemek için bir fırsat görmüştür.
Alevlere bir damla su dahi dökmeyen bu zatlar, yangın yerlerinde turist gibi poz verip siyasi rant devşirmeye çalışmışlardır.
Bu göstermelik pozdan bir gün sonra gerçek ortaya çıkmış, ormanlarımızı yakan FETÖ’cü alçağın İP Harmancık İlçe Başkanının iş yerinde çalıştığı ve kendi sosyal medya profilinde ”İP Harmancık Gençlik Kolları Başkanı” yazdığı anlaşılmıştır.
Tiyatro kısa ve nettir: İP’in çatısı altında barındırdığı FETÖ’cü alçak ormanlarımızı yakmış, İP’li vekiller ve İP İlçe Başkanı da kendi adamlarının yaktığı ormanın önünde poz vermiştir.
Bu durum akıllarda derin şüpheler uyandırmıştır.
İP milletvekillerinin bu FETÖ’cü alçakla ilişkisi nedir?
İP’li vekillerin yakınlarında FETÖ’den ihraç edilen başkaları da var mıdır?
Ailelerinde FETÖ firarisi olup yurt dışına kaçan kim ya da kimler vardır?
Ailelerindeki FETÖ firarileri ile ormanlarımızı yakan FETÖ’cü alçak arasındaki bağ nedir?
Tüm bu sorular sonuna kadar araştırılmalı gerçekler ortaya çıkmalıdır.
Bizler Ülkü Ocakları olarak milli vicdanımızın bir gereği olarak hem suçluların hem de arkasındaki odakların yakasını bırakmayacağız.
Yeşil Vatanımızı her şekilde korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.
Bugüne kadar; vatan toprağını alevlerden korumak uğruna alın teri döken her vatan evladından Allah razı olsun. Yüce Allah, milletimizi her türlü felaketten korusun.

Nurtaç USTA
Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.