İrfan Tatlıoğlu: Yeni ve güçlü medeniyetin doğuşuna şahitlik ediyoruz

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği (TDYTB) tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde 3 gün sürecek olan ‘Uluslararası Katılımlı Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi’ başladı.

Bursa Yayın: 17 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 17.05.2024 10:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
65 okunma
Google News

TDYTB Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Hem küreselleşme hem yerelleşmenin birlikte yer alacağı süreç içerisinde insanlığa katkı sağlayacak yeni ve güçlü medeniyetin doğuşuna şahitlik ediyoruz" dedi.

 

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği (TDYTB) tarafından 10 farklı ülkeden, 50’ye yakın üniversiteden 100’e yakın akademisyenin ağırlanacağı, ‘Uluslararası Katılımlı Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi’ başladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrede 3 gün boyunca 17 oturumda 67 bildiri sunulacak.

‘AKADEMİK DÜNYAYA VE HOCALARIMIZA İHTİYAÇ VARDIR’

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği (TDYTB) Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, şunlar söyledi:

“Dünya demir perdeler ülkelerinin yıkılışından sonra yeni bir yapıya bürünüyor. Bu yelpazede mensubu olduğumuz topluluğun geleceğe kapı açması çok heyecan vericidir. Yeni bir dünya yapısının Türk devletleri teşkilatı kurulmasıyla da kapıları daha başka açılmış daha bir aralanmıştır. Hem küreselleşme hem yerelleşmenin birlikte yer alacağı süreç içerisinde insanlığa katkı sağlayacak yeni ve güçlü medeniyetin doğuşuna şahitlik ediyoruz. İnsanlığa hizmet olacak bu yüzyılın geçmişinde refahta bulunmak yapıları öne çıkarmak çok önemli. Bundan sonraki hayatında birlik oluşum ve düzeni sağlamak da o kadar önem arz etmektedir. İşte tam yeniden bir medeniyetin doğuşunda akademik dünya ve siz hocalarımıza çok ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaç beklenti halindedir, bilginize sunuyoruz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.