Türkiye'den ABD'nin 'Operasyonda yokuz' çıkışına ilk yanıt

Beyaz Saray'ın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı harekat için "Operasyonda yokuz" açıklamasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan, "Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Türkiye güçlüdür ve kararlıdır." yanıtı geldi.

Yayın: 07 Ekim 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 07.10.2019 08:21:07
Editör -
Okuma Süresi: 39 sn.
765 okunma
Google News

Beyaz Saray, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı operasyonu ABD'nin desteklemeyeceğini ve ülkenin operasyona dahil olmayacağını açıkladı.

 

Beyaz Saray'dan yapılan, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı operasyonu ABD desteklemeyecek ve ülke operasyona dahil olmayacak." açıklamasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan, "Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Türkiye güçlüdür ve kararlıdır." açıklamasıyla yanıt verildi.

 

Kalın Twitter'dan yaptığı açıklamada, " Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde güvenli bölgenin iki amacı vardır: Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak ve mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak.Türkiye güçlüdür ve kararlıdır." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.