TikTok’ta birden fazla güvenlik açığı

Çin merkezli sosyal paylaşım uygulaması TikTok’ta birden fazla güvenlik açığı tespit edildi. 1 milyardan fazla kullanıcının kişisel verileri tehlikeye girdi. Kullanıcıların özel adreslerine, e-postalarına ve doğum tarihlerine erişime izin veren açık bir güvenlik şirketinin uyarısıyla giderildi. Kullanıcılara uygulamayı güncellemeleri öneriliyor.

Bilim Yayın: 09 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.01.2020 11:45:43
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
1498 okunma
Google News

TikTok’ta 1 buçuk milyardan fazla kullanıcının kişisel verileri tehlikeye girdi. Dailymail’in haberine göre, kullanıcıların önemli anlarını kısa video olarak paylaştığı platform TikTok'ta birden fazla güvenlik açığı tespit edildi. 1 buçuk milyar kullanıcı video yükleyip silen ve kişisel verileri çalan hackerlara maruz kaldı. CheckPoint Research’ün güvenlik uzmanları iki önemli açık keşfetti. Bu açıklar hackerların özel adreslere, e-postalara ve doğum tarihlerine erişmelerine izin veriyor.

 

Son güncelleme ile bu açıklar kapandı

 

Ayrıca bu güvenlik açıkları hackerların yetkisiz videolar yükleyebilmesine, kullanıcıların videolarını silebilmesine ve videoları ‘özel’den’ herkese açık ‘olarak değiştirmesine izin veriyordu. CheckPoin Research, TikTok’a bu güvenlik açıklarını bildirdi ve şirket son güncelleme ile bu açıkları kapattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.