Beyin yiyen zehirli mantar bulundu

Anavatanı Japonya ve Kore olan ancak Avustralya'daki denizlerde rastlanan oldukça zehirli bir mantar korku yarattı. Adı 'Ateş Mercanı' olan bu türe sadece dokunmak bile çok tehlikeli.

Yaşam Yayın: 04 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 04.10.2019 17:09:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1016 okunma
Google News

Bilim insanları Avustralya'nın Queensland bölgesinde anavatanı olan Japonya ve Kore'den binlerce kilometre ötede çok zehirli 'Ateş Mercanı' adı verilen bir mantar türü buldular.

 

Bölgede yaşayan amatör bir fotoğrafçının çektiği fotoğrafı araştırmacılara göndermesiyle tesadüfen bulunan mantar aynı zamanda 'beyin yiyen' mantar olarak da adlandırılıyor. Zahrini sadece dokunma yoluyla bile saçabilen bu tür, dünyanın en ölümcül mantarlarından biri olarak biliniyor.

 

James Cook Üniversitesi yetkilileri Avustralya halkını bu mantarla karşılaşırlarsa asla dokunmamaları konusunda uyarıyorlar. Çok uzaklardan gelen bu mantarın Avustralya'nın tropik yağmur alanlarının bulunduğu bölgelerinde görüldüğü bildiriliyor. Britannica Ansiklopedisi tarafından dünyanın en zehirli ikinci mantarı olarak sınıflandırılan, canlı vce parlak kırmızı rengi yüzünden 'Ateş Mercanı' olarak adlandırılan bu mantarı görüntüsü yüzünden ayırt etmek aslında kolay.

 

Kore ve Japonya'da birçok kişinin görünümü şifa verici olarak kullanılan yenilebilir mantarlara benzediği için Ateş Mercanı'nın bunlarla karıştırdığı ve öldüğü biliniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.