O Başkan’ın kaderi 'Yassıada' zindanlarında çizildi…

Adı Cemil Keleşoğlu. Vikipedi kayıtlarına göre doğum tarihi yok.” 1939-1940 yılları arasında Acıpayam kaymakamlığı, 1954-1955 yılları arasında Denizli ve 1955-1960 yılları arasında Konya valilikleri yapmıştır. Konya Valisi iken 1957-1958 yılları arasında aynı zamanda Konya Belediye Başkanlığı da yapmıştır. 27 Mayıs darbesinde tutuklanarak Yassıada'ya götürüldü.

Yayın: 02 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 02.03.2021 16:44:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1008 okunma
Google News

 

 

14 Temmuz 1960 tarihinde Yassıada'da intihar etti. Yassıada'da oda arkadaşı olan eski Demokrat Parti Milletvekili Gıyasettin Emre'ye göre kendisini intihara iten sebep, buradaki teğmenlerden birinin onu herkesin gözü önünde dövmesiydi.

Karatay, Konya'da Cemil Keleşoğlu Lisesi vardır.”


 

 


 

Dün Ulucami’nin İmamı Cemil Keleşoğlu‘ndan bahsedinceye kadar ne benim ne de cemaatin babasının  demokrasi kahramanlarından biri olduğuna dair böyle ayrıntılı bir bilgisi yoktu.
Dedi ki:

“Cemil Keleşoğlu, Konya Valisi idi. Demokrattı. 27 Mayıs darbecileri onu Yassıada’ya zindana götürdü. Normalde  cenaze başında siyasi içerikli konuşma olmaz, zaten bu da siyasi konuşma değil.

Yassıada’da ziyaretine gelen yakınlarına “Bu çocuğu mutlaka okutun. Akıllı, zeki bir çocuk, okusun vatanına, milletine yararlı büyük adam olsun” vasiyetinde bulundu. Nitekim onun bu sözü üzerine okuttular, o da vatanına, milletine hizmet etti”.

 

                         ******                                              *****                              ******

 

İşte O Yassıada demokrasi kahramanlarından Cemil Keleşoğlu’nun “mutlaka okutun, büyük adam olsun”diye vasiyet ettiği o çocuk, Bursa’da 1983-1995 arasına damga vuran Erhan Keleşoğlu’dan başkası değildi.

 

 

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.