Mısır, 1 milyon doz Coronav aşısı üretti

Çinli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen Coronavac aşısının, Mısır’daki üretiminde 1 milyon dozluk ilk partinin tamamlandığı açıklandı.

Dünya Yayın: 06 Temmuz 2021 - Salı - Güncelleme: 06.07.2021 13:30:12
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
705 okunma
Google News

Mısır Başbakanı Mustafa Madbouly ile Sağlık ve Nüfus Bakanı Hala Zayed ve Çin’in Kahire Büyükelçisi Liao Liqiang dün, aşıların üretildiği tesisi ziyaret etti.

 

Mustafa Madbouly ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Coronavac aşısının Mısır’daki üretiminde 1 milyon dozluk ilk partinin tamamlandığını belirtti. Madbouly, halihazırda günlük üretim kapasitesinin 300 bin doza ulaştığını, hammaddenin yeterli olması durumunda da bu sayıyı 600 bine çıkarabileceklerini vurguladı.

 

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, dünya genelinde COVID-19 aşısına büyük talep olduğuna dikkat çeken Madbouly, bu nedenle aşının yerli üretiminin gerçekleştirilmesinin Mısır için son derece büyük önem taşıdığının altını çizdi. Coronavac aşısının Mısır’daki üretimine sağladığı yardımdan dolayı Çin’e teşekkür eden Madbouly, üretim kapasitesini genişletebilmeleri için Çin’in daha çok hammadde sağlamasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.