Kabil'de kanlı saldırı! Çok sayıda can kaybı var

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 2 farklı noktada saldırı düzenlendi. Gerçekleştirilen bombalı saldırıda 10 sivil vatandaş hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı.

Dünya Yayın: 02 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 02.06.2021 11:06:30
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
1365 okunma
Google News

Afganistan'ın başkenti Kabil'de iki minibüs gece saatlerinde bombalı saldırıların hedefi oldu. Kabil Polis Sözcüsü Firdevs Faramarz yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen iki ayrı saldırılarda toplam 10 sivilin hayatını kaybettiğini ve 12 kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

 

 

 

 

Öte yandan Afganistan'da ABD başta olmak üzere yabancı güçlerin ülkeden çekileceğini açıklamasının ardından şiddet olayları giderek artıyor. ABD'nin geri çekilme sürecinin 1 Mayıs'ta resmi olarak başlamasıyla Taliban, ilçe merkezlerine, askeri üslere ve kontrol noktalarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken, son haftalarda on binlerce Afgan da yerinden edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.