İçişleri Bakanlığı duyurdu! 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı

İçişleri Bakanlığı tarafından, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların evden çıkmalarının bu geceden itibaren yasaklandığı açıklandı.

Gündem Yayın: 21 Mart 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.03.2020 19:16:50
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
1027 okunma
Google News

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu gece yarısı saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

 

TÜRKİYE'DE KORONADAN ÖLEN 9 KİŞİ DE YAŞLI

 

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı 270 bine yaklaşırken, can kaybı da 11 bini geçti. Türkiye'de ise virüsten 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken vaka sayısı 670'e yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ortak özelliğinin yaşlı ve direnci zayıf kimseler olduğunu vurgulayarak vatandaşlara dikkat olma çağrısında bulunmuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.