Depremin simgesi olan Elif'in bu fotoğrafını, fırsata dönüştürdüler!

İzmir depreminin 65. saatinde enkaz altından sağ olarak kurtarılan 3 yaşındaki Elif'in, kendisini kurtaran görevlinin parmağını tutması yaşanan acı günlerin simgesi olmuştu. Bir e-ticaret sitesinin bu anın resmedildiği hediyelik ürünleri satışa sunması ise tartışmalara neden oldu. Tepkiler sonrası söz konusu ürünler satıştan kaldırıldı.

Yayın: 05 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 05.11.2020 10:09:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1255 okunma
Google News

Bir e-ticaret sitesinde geçtiğimiz cuma günü İzmir'de meydana gelen depremle ilgili satışa sürülen ürünler sosyal medyada gündem oldu.

 

 

DEPREMİN SİMGESİ OLMUŞTU

 

Depremden 65 saat sonra kurtarılan ve mucize olarak adlandırılan minik Elif, ambulansa götürülürken kendisini taşıyan görevlilerden birinin parmağını sıkıca tutmuştu. O ana ait kare ise depremin simgesi olmuştu. Söz konusu şirkette satış yapan bir firma ise simge haline gelen o kareyi çeşitli ürünlere basarak satışa sundu.

 

 

TEPKİLER SONRASI KALDIRDILAR

 

Sosyal medyada ise birçok kullanıcı acının fırsata çevrildiğini ve bu yapılanın etik olmadığını öne sürdü. Tepkilerin ardından ürünler internet sitesinden kaldırıldı. Açıklamada, "Geri bildiriminiz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz. Hassasiyetinizi paylaşıyoruz. Ürünün satıcısı uyarılmış ve ürünler hızlıca satıştan kaldırılmıştır. Bu tür hassas konularda gerekli işlemlerin her zaman yapılacağına emin olabilirsiniz" ifadeleri yer aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.