Cennet Cankılıç yazdı: Bu düğün Bursa siyasetinin unutulmazları içine girdi!

Yayın: 06 Ekim 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 06.10.2021 22:55:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
375 okunma
Google News

Siyasilerin düğünü her zaman katılım açısından dikkat çekicidir. Kentin yerel ve genel yöneticilerinin halkla bir araya geldiği,  ast-üst hiyerarşik yapının yerini tamamen kaynaşmaya bıraktığı zeminlerdir. Hele bir de düğünlere Cumhurbaşkanı, bakan, siyasi parti genel başkanı ve ya belediye başkanı katıldı mı o düğün günler, haftalar, aylar, hatta yıllar geçse de hafızalarda yer edinir ve hep konuşulur.

İşte hafta sonu Bursa böyle bir düğüne ev sahipliği yaptı.

Bursa siyasetinin önde gelen, emektar isimlerinden ve herkesin “Harun Ağabeyi” olarak tanıyıp, sevdiği Harun Akın’ın  ve onun kadar sevilen sayılan eşi Rukiye Akın’ın oğlu Yiğit’i gelini İlge ile evlendirdiği nikah Bursa siyasetini sağ –sol, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı  ayrımına tabi tutmadan tüm partilerin, tüm siyasi görüşlerin , devlet bakanının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, HDP dışındaki tüm siyasi parti  il ve ilçe başkanlarının, STK temsilcilerinin, gazetecilerin, eski  emektar partililerin, yöneticilerinin, muhtarlarının, valilerin, emniyet müdürlerinin, iş dünyasının, muhtarların buluştuğu katılımı yüksek ve bir o kadar da renkli bir cemiyet haline getirdi.

Düğün neredeyse halka açıktı diyebilirim, zira davetiye vermeyi unuttuğu, ya da veremediği pek çok insan kendisine zamanında dokunduğu, sevgisini kazandığı gerekçesiyle cemiyetin doğal katılımcıları arasında idi.

Aynen, Gazeteci arkadaşım Mehmet Ali Yılmaz’ın “Son 20 yılda katıldığım İYİ Parti Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’nun cemiyetinden sonra en görkemli organizasyondu” diye  tanımladığı gibi…

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.