Cennet Cankılıç yazdı: Bakan Soylu’nun Bursa gezisinden çok önemli notlar…

Yayın: 29 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 29.12.2021 21:29:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1281 okunma
Google News

Dün sabah ilk arayan siyasetle yakından uzaktan ilişkisi olmayan iş dünyasının sevimli yüzü Harun Tavlı kardeşimiz oldu. “Abla ne çok seveni varmış, dünden beri bakıyorum sosyal medyada Bakanla çekilen fotoğraflar paylaşılıyor. Mübarek arkadaşlar sıraya girdi”. dedi.

Çok doğru. Daha önce de yazdığım gibi Bakanın sevmeyeni var ama seveni sevmeyenden daha fazla.

Bu arada kendisi de tam bir Bakan Soylu hayranı. Hatta ailesi ve sülalesi de…

Sade bir vatandaş olarak daha evvelden bana aktardığı bir değerlendirmeyi de sırası gelmişken paylaşayım.

Abla ben Kürdüm. Ailem Bingöl ve Elazığ’da. Elazığ depreminde Süleyman Ağabey (kendisinin özelliğidir, tanısın tanımasın sevdiklerine ağabey der) bölgeye ilk gidenlerden ve orada 3 ayda yeni bir kent ortaya çıkardı. Gece gündüz, o soğukta depremzedelere devletin desteğini, şefkatini gösterdi. Ben ailem orada olduğu için gittim ve gördüm ki, Süleyman ağabey orada Bakan olmanın ötesinde kişi olarak da çok seviliyor. Her eve girmiş abla. Her gönüle girmiş. Benim 85 yaşındaki anam ile 92 yaşındaki babam her namazda kendisine evladı gibi dua ediyorlar. “

 Ak Parti içinde Bakan Soylu’ya karşı “Kürtlerin oylarını kaçırıyor” diyerek muhalefet eden belli bir küçük kitlenin varlığını biliyoruz. Bu açıdan Harun Tavlı’nın bir Kürt kökenli olarak şu samimi sözleri de siyasi ve sosyolojik olarak değerlendirilmeli:

“Dışarıdan gazel okumak kolay. Yok Kürtler sevmiyormuş da. Ben o bölgeyi de acıları iyi bilirim abla.  Gidin bakalım seviliyor mu sevilmiyor mu? Siz burada bilmezsiniz,  biz korkudan bırak geceyi gündüz başımızı kapıdan uzatamıyorduk. Şimdi dağlarımızda turistler kayak yapıyor şaşarsın.  Şimdi gel de bu adamı sevme. Sevmeyenler neden sevmiyor? Ben size söyleyeyim işlerine gelmiyor da ondan. Adam zaten Batıdan çok doğuda zaman geçiriyor. Bursa’ya hiç geldiğini görüyor musunuz? Geliyorsa da Allah muhafaza ya şehit cenazesi için ya da bir sel felaketi için geliyor”

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.