Bursa Valisi kabul etmedi ama İçişleri Bakanlığı kabul etti!...

Ama tabii çok geçmeden Bursa Valisi Yakup Canpolat’ın ,BESOB’un bu haklı ve yerinde başvurusunu kabul etmediği bilgisi esnaf camiasına dalga dalga yayıldı.

Yayın: 05 Mayıs 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 05.05.2021 01:45:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1634 okunma
Google News

Tam 3 gün önce  bu köşede   küçük esnafın 17 günlük tam kapanma mağduru olurken, zincir marketlerde temel gıda ve temizlik maddesi dışındaki tüm giyim, tekstil, ev mobilyası, züccaciye, takı ve aksesuar gibi  ürünlerin satışından dolayı tam anlamıyla haksız rekabet ortamına sürüklendiğini yazmış ve tepkiler sonucu Muhtelif Esnaf Odaları Başkanı Ali Özkan İlhan’ın  girişimleriyle Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin Bursa Valiliği’ne müracaat edip, zincir marketlerdeki acil ihtiyaç dışındaki bu satışların yasaklanması talebinde  bulunduğunu aktarmıştım.

 


 

Aynı zamanda Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Özkan İlhan, Birlik Genel Sekreteri Rafiz Vatansever’le birlikte yaptığı müracaatta, Antalya, Eskişehir, Kütahya, Kayseri, Kocaeli, Erzincan, Niğde ve Karaman illerinde bu uygulamanın Valilikler kanalıyla yerine getirildiğini belirterek, başvurularına zincir marketlerde bu ve benzeri ürünlerin satışının yasaklandığı İl Hıfsızsıhha Kurulları’nın resmi kararlarını da  örnek olarak eklediler.

 

O gün “ Bursa Valisi bakalım  küçük esnafı  zincir marketlerine ezdirecek mi?”başlığıyla aktardığım bu  yazım ritimhaber.com'da  daha yayına girer girmez mail, telefon ve sosyal medya hesaplarıma çok sayıda destek yorumu, zincir marketlere tepki içeren mesajlar ile zincir marketlerde satılan bu ürünlerin yer aldığı reyonların fotoğrafları ve diğer başka illerdeki uygulamaların örnekleri geldi. 

                                       
 

             ******                           ******                          ******

 

Ama tabii  çok geçmeden Bursa  Valisi Yakup Canpolat’ın ,BESOB’un bu haklı ve yerinde  başvurusunu kabul etmediği bilgisi esnaf camiasına dalga dalga yayıldı.

 

Dün gece ise bu bağlamda çok önemli bir gelişme oldu. Ve 3 gün önce Bursa Valisi’nin diğer illerde uygulandığı halde Bursa’da kabul etmediği uygulamayı İçişleri Bakanlığı son dakika genelgesi olarak yayınladı.

 


 

Bakanlığın 81 ilin valilerine gönderdiği genelge gereği, zincir ve süper marketler bu cuma gününden itibaren 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar  küçük esnafın ekmek kapısı olan giyim, tekstil, züccaciye, aksesuar, ev eşyaları, küçük mobilyalar, çanta ve ayakkabı,kırtasiye, elektronik gibi  ürünlerinin satışını yapamayacaklar. Ya bu ürünleri kaldıracaklar ya da bu ürünlerin bulunduğu reyonlara müşteri girişini kapatacaklar.

 

Genelge gereği karara uymayanlar hakkında kolluk kuvvetlerinin denetimleri sonucu cezai işlem uygulanacak.

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.