Bursa ile çarpıcı gerçeği Bakan Koca duyurdu! Vaka sayısı pik yaptı

Koronavirüs Bilim Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu ve tedbirleri görüşmek üzere video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantı sonrası Bakan Fahrettin Koca açıklamalar yaptı. Bakan Koca, Bursa'da en çok vaka sayısının salgının 16. haftasında görüldüğünü söyledi.

Gündem Yayın: 08 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.07.2020 20:19:36
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
1411 okunma
Google News

Bakan Koca, Bursa'nın henüz piki tamamlamadığını belirterek, 16. haftada en yüksek vaka sayısına ulaştığını duyurdu.

 

PİK RAPORLARI

 

İllerin pik yapma durumunu gösteren tabloyu paylaşan Bakan Koca, "İstanbul'un piki tamamladığını görüyoruz. Ama Anadolu'daki illerimizin bu piki daha tamamlamadığını gösteren Sakarya, Ankara, Eskişehir gibi.  İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir'de 5. haftada pili yaptığını görüyoruz. 14. haftada Hakkari ve Kütahya. 15. haftada Batman, Şırnak, Gaziantep. 16. haftada ise Bursa, Konya, Mardin, Van "

 

 

EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN İLLER

 

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa. Ayrıca son 3 gün en az vaka görülen 7 il ise, sırasıyla, Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik.

 

Bursa son 3 günlük vaka sayısında artış görülen 7 ile arasında da yer almadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.