Bursa’dan kurban öncesi sağlık uyarısı

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, usulüne uygun bertaraf edilmeyen hayvan atıklarının milyarlarca karasineğin üremesine yol açtığı hatırlatılarak, ciddi bir halk sağlığı sorunu yaşanmaması için vatandaşlar tedbirli davranmaları konusunda uyarıldı.

Yayın: 17 Temmuz 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 17.07.2021 14:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 35 sn.
580 okunma
Google News

Büyükşehir Belediye Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ilaçlama ekipleri bir taraftan yaz dönemi sivrisinekle mücadele çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan kurban bayramı öncesi ve sonrasında da karasinekle mücadele çalışmalarını kesintisiz sürdürecek. Özellikle gübrelik alanlarda ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, 17 ilçede belirlenen 241 kurban kesim alanında bayram sonrası da ilaçlama çalışmalarına devam edecek.

 

Bu arada Büyükşehir Belediyesinden bir yazılı açıklama yapılarak, vatandaşların kurban kesimi sonrası atıkları doğru bertaraf etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.