Bülent Arınç gündemi sarsan sözlerine açıklık getirdi

KHK açıklamalarına art arda tepkilerin yağdığı Bülent Arınç, sözleriyle ilgili konuştu. Konuşmasının istismar edildiğini ifade eden Arınç, "Bir cümleyi alarak, kötü niyetli olarak istismar edenler oldu." dedi.

Siyaset Yayın: 07 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 07.11.2019 15:09:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1257 okunma
Google News

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın KHK'larla ilgili yaptığı açıklama siyasetin bir numaralı tartışma maddesi olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepki gösterdiği açıklamalarına açıklık getiren Arınç, "Bir cümleyi alarak, kötü niyetli olarak istismar edenler oldu." şeklinde konuştu.

 

"FARKLI YORUMLAYANLAR OLDU"

 

Arınç, 'KHK faciadır' açıklamasına yönelik eleştirilerle ilgili şöyle konuştu: Birkaç gün evvel bazı konuları içeren konuşma yaptım, videolar halinde yayınlandı. Bunun içinden sadece bir cümleyi alarak, eleştiriler, yorum farklarıyla yanlış yorumlayanlar, kötü niyetli olarak istismar edenler oldu. 'KHK bir faciadır' cümlesi, konuşmamın içinde geçiyor. Başına, sonuna dikkat edilirse konuşmanın bütünü incelenirse bunların muhatabının Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) çıkaran hükümet olmadığı, olağanüstü hal döneminde çıkan bu kararnamelerin olağanüstü hal kalktıktan sonra yargıya giderek, beraat etmiş, soruşturma sonrası takipsizlik kararı almış, hakkında soruşturma açılmamış insanlara bir an evvel iade işlemlerinin uygulanmasına yöneliktir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.