Bahçeli’den Soylu’ya destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, AYM'nin HDPli Ömer Faruk Gergerlioğluna ilişkin kararını eleştirdi. Bahçeli, "Terör propagandası nasıl oluyor da "Hak ihlali" oluyor" dedi. Bahçeli, "Soylu'ya itibar suikastını kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Siyaset Yayın: 06 Temmuz 2021 - Salı - Güncelleme: 06.07.2021 11:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2940 okunma
Google News

İşte Bahçelinin açıklamalarından öne çıkanlar:

 

Gerçekten de milli sinemanın en önemli görevi Türk milletinin öz değerlerini yakalamak ve beyaz perdeden bu değerleri yansıtmaktır. Kartal Tibet milletimizin takdirini kazanmıştır. Milli hafızalara kazınan sayın Tibet son yolculuğuna uğurlanmıştır. Elbette Yeşilçama damga vuran sayın Kartal Tibete Allahtan rahmet diliyorum.

 

Demokrasilerde her siyasi düşüncenin, her siyasal partinin büyük yada küçük bir karşılığı vardır ve olmalıdır. Her siyasal hareket üzerinde şekillendiği aynı topluma ve aynı sorunlara bakmasına rağmen çözüm yollarında ayrılmaktadır. Bu ayrılıklar siyasetin doğasında vardır. MHP Türkiyemizin tamamında zemin bulmuş ve kök salmış, kendisine sevgisiyle bağlı bir seçmen kitlesine kavuşmuştur. Üç hilal bir sevda halini almış, ne kadar övünsek azdır, yetersizdir. MHP bir demokrasi namusudur. MHP büyük bir millet eseridir. MHP, istikrarın, dik duruşun, devredilmez inancın markasıdır.

 

Milli iradeyi, milliyetçi iradeye dönüştürmek için daha çok gönüle gireceğiz, her kapıyı çalacağız, kimseyi ayırmayacağız. Daha mutlu, daha güvenli, daha gelişmiş bir millet hayatı için geceyi gündüze katacağız. Hiçbir şey adına dürüst ve samimi siyasetimizi karalatmadık. Aldatmaya sırtımızı döndük, riyakarlığa yüzümüzü çevirdik. Milletimizin şaşmaz sağduyusuna ümitlerimizi bağlayarak, yol onun varlık onun gerisi angarya, yüz üstü çok süründüm gerisi Sakarya… Birileri gibi vicdanımız ipotekli değildir. biz milliyetçi hareketiz, biz Cumhur İttifakıyız. Hayattan nasibini alamamış gariplerin, ağlamaktan göz pınarları derinleşmiş mağdurların, hem davacısıyız hem de dağ gibi arkalarındayız.

 

Pireyi deve yapan palavracılar, akıllarından çıkarmasınlar ki hak edene fırlatılacak taşlar cebimizdedir. Bizim gayemiz ülkemizi hak ettiği gelişmişlik düzeyine ulaştırmaktır. Neysek öyle görüneceğiz. Bu nedenle zillet ittifakıyla ayrıyız. Çünkü gece başka gündüz başka değiliz. Yanlışı ve yalanı savunacak kadar cahil olanlardan, iyiliği ve iyi niyeti inkar edecek kadar nankör olanlardan Rabbim cümlemizi korusun. İstanbul Sözleşmesinin çarpıtılması, İstanbul Kanalını hedef alanlar, Katarlı öğrencilerle ilgili kara kampanyalar taktik adımlardır.

 

Bunlar gerçekten de yalancının daniskasıdır. Kılıçdaroğlu paylaştığı bir videoda beni hapse atmak istiyorlar diye yakınıyor. Bir yanda adalet ve hukuka vurgu yapan, diğer yanda hakkında düzenlenen fezlekeleri sulandırmaya çalışan Kılıçdaroğlu tam bir çıkmazdadır. Adaletin terazisi yeri geldi mi herkesi tartmalıdır. Kılıçdaroğlu mağduriyet pozlarını bıraksın da hangi sözlerinin kanunlarla çeliştiğini düşünsün. Kimse hukuktan üstün değildir. Fezlekeler TBMMye intikal etmiştir. Gazi Meclis, kanun kaçaklarının meskeni olamaz. TBMM karma komisyonunda bekletilen fezlekelerin bir an evvel görüşerek genel kurula getirilmesi, şüpheli olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının derhal kaldırılması gerekir. Hukuk diyorsak gereğini mutlaka yapmakla mükellefiz.

 

Dolandırıcı tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Kılıçdaroğlu kendisine güveniyorsa karar sürecini kendi başlatmalıdır. Söz veriyorum; ilk kez CHPye destek vereceğiz. Türkiyede hukukun üstünlüğü hakimdir. İşlenmiş suçlar kimsenin yanına bırakılmamalıdır. Bu ihtiyaç herkes ve hepimiz için geçerlidir. Kanundan kaçış yoktur. Teröre yardım ve yataklık yaptıkları tescilli olan, PKKnın tasması boğazlarına geçen HDPli vekillerin fezlekelerin görüşülmesi niye gecikmektedir? TBMM Başkanını göreve davet ediyorum. Tarihi sorumluluğu ifa etmeye çağırıyorum. Dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin arka kapıdan tekrar TBMMye kabul edilmeleri millet iradesini yok sayan bir tasarruftur.

 

SOYLUYA DESTEK

Kim demiş Soylu yalnız diye, kim demiş Soylu desteksiz diye. Hakkında ne söylenirse söylensin bizim terör örgütleriyle iş tutanlara aldırış etmemiz mümkün değil. Soyluya itibar suikastını kabul etmiyoruz. Ama demeden destekledik. Bundan sonra da destekleyeceğiz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.