Ayhan Başkanım, Cumhurbaşkanımız bunları sana söylüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans yoluyla yaptığı il başkanları toplantısını sosyal medya üzerinden izledim.

Yayın: 18 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.09.2020 16:44:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
987 okunma
Google News

AK Parti teşkilatlarına uyarılarda bulundu, Türkiye modelinden bahsetti. "Türkiye neden Suriye'de, neden Libya'da, neden Afrika'da, neden Doğu Akdeniz'de" sözleriyle Türkiye'nin dış politikasını eleştiren muhalefete yüklendi. Onlara "Mesela, Türkiye her şeyden vazgeçerse, Fransa, başındaki kifayetsiz muhterisin yol açtığı savrulmalardan kurtulup sağduyulu siyasete mi yönelecek?" diye zor bir soru sorarken, Macron Efendi'ye çattı.

 

Cumhurbaşkanı'nın konuşması her zamanki gibi ülkemizin iç ve dış siyaseti açısından önemli açıklamalarla doluydu. Benim daha çok dikkatimi çeken teşkilatlara yönelik, daha doğrusu il başkanlarına satır aralarına gizlediği vurucu cümlelerle yaptığı uyarısı oldu.

 

AK PARTİ GÜÇ ZEHİRLENMESİ Mİ YAŞIYOR?

 

AK Parti, Türkiye'de değişimin, dönüşümün ve reformların partisi olarak hafızalara kazındı. 2014 yılında Cumhurbaşkanı'nı doğrudan halkın seçmesi ve 2018 yılında Parlamenter Sistemin yerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabulü bile büyük bir değişim ve dönüşüm projeleridir.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü bir lider pozisyonunda. Halkıyla kurduğu gönül bağı ise çok farklı bir ilişki. İktidara onun rüzgarıyla tutunan AK Parti, liderinin oluşturduğu bu ilişki bağını yakalayamadığı gibi hoyratça tüketim içine girdi. Adına ister güç zehirlenmesi deyin, ister metal yorgunluğu AK Parti 18 yıldır milleti arkasına aldığı o tılsımın yıldızlarını liderine rağmen söndürüyor.

 

Son 3 yıldır sanki gizli bir el AK Parti'yi aşağıya doğru çekiyor. İşte kırılma noktası da burası. Teşkilatlarda 3 yıl önce değişim ve yenilenme adı altında iş başına getirilen yeni il ve ilçe başkanları bu gizli elin değirmenine adeta su taşıyorlar.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.