Aşı olmayana PCR testi gündemde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada son durum, vaka sayılarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulunurken, aşı olmamakta direnenlerin iki gün arayla Devlet Hastanelerinde ücretsiz PCR testi yaptırabileceğini söyledi.

Gündem Yayın: 05 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 05.08.2021 09:30:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
506 okunma
Google News

Bazı bölgelerdeki aşılama oranının düşük olmasına dikkati çeken Bakan Koca, mobil ekip sayısının artırıldığını söyledi.

Hürriyet Gazetesine konuşan Bakan Koca, ikna yöntemiyle aşı çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Toplumun yüzde 98inin kızamık ve benzeri aşılarını çocuklarına yaptırdığını söyledi. "Vatandaşımızı bilgilendirerek, ikna ederek aşabileceğimizi düşünüyorum. Zorlayıcı bir tedbirin olması kanaatinde değilim" dedi.

"AŞINIZI YAPTIRMADIYSANIZ, İKİ GÜN ARAYLA PCR TESTİ YAPTIRACAKSINIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, PCR testiyle ilgili yakında yeni kararlar alınabileceğine işaret etti. Toplumda kalabalık olabilecek yerlede PCR testi istenebileceğini söyledi. Sözlerine şöyle devam etti:

"Bazı alanlarda dünyada da yer yer uygulandığı şekliyle vatandaşımızı korumak için aşı olanın yanında aynı uçakta, aynı otobüste, aynı sinemada ya da tiyatroda oturacak olan kişinin o virüsü taşıyıp taşımadığını öğrenmek için PCR testi isteyebiliriz. Sinemaya, tiyatroya gitmek istiyorum, uçağa, şehirlerarası otobüse bineceğim diyorsanız…"

Aşı yaptırmayanlar için de PCR testinin uygulanabileceğini söyleyen Bakan Koca, "Test ücretsiz olacak. Fakat öyle hızlı kitlerle yapılan testlerden de olmayacak. Hayat devam edeceği için aşı olmamakta direnenler iki gün arayla devlet hastanelerinde ücretsiz PCR testi yaptırabilecek" dedi.

VAKALARIN YENİDEN ARTMASI

Bakan Koca, vaka sayılarının artmasıyla ilgili olarak Kurban Bayramındaki hareketliliği işaret etti. "Artışın geçen hafta 20–22 bin arası sabit kaldığını gördük. Dün itibarıyla rakam biraz daha yükseldi. Bu pik nerede son bulacak, gelecek hafta biraz daha net söylemek mümkün olabilir" dedi.

Tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanması gerektiğini söyleyen Koca, kurallara uyulmadığı sürece vakaların artabileceğini söyledi. Bir kez daha aşı vurgusu yaptı.

"Bağışıklığı sağlamak için bizim aşılamayı yüzde 75-80 oranlarına hızla çıkarmamız gerekiyor. O oluşmadıkça sürekli bu enfeksiyon dalgası devam edecek"

YERLİ AŞIDA SON DURUM

Yerli aşı çalışmalarıyla ilgili de konuşan Bakan Koca, "29 merkezde Faz-3 çalışmamız devam ediyor. Ekim ayından sonra biz rapel doz sonucunu, üçüncü doz sonucunu Sinovac’la kıyaslamış olacağız. Ekimden sonra kullanma imkânımız olabilir" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.