Altından hareketlilik sürüyor! İşte beklenti

Gram altın fiyatları dün günü 325 liradan tamamlarken; yeni günde 330 liradan hareket ediyor. Çeyrek altın fiyatları Kapalıçarşı'da 538.79 liradan, cumhuriyet altını ise 2 bin 210 liradan alıcı buldu. Uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan hareketliliğin devam edeceğini belirtiyor.

Ekonomi Yayın: 06 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 06.03.2020 13:34:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
909 okunma
Google News

Altın fiyatlarında hareketli seyir sürerken; gram altın fiyatları dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 325 liradan işlem görüyordu. Gram altın fiyatları gün içerisinde en yüksek 331.07 lirayı görürken, saat 13.11 itibarıyla 330.69 lirada hareket etti. Çeyrek altın fiyatları Kapalıçarşı'da 538.79 liradan, cumhuriyet altını ise 2 bin 210 liradan alıcı buldu..

 

Ons altın ise şu dakikalarda yüzde 0.83 yükselişle 1687 dolar seviyesinde bulunuyor.

 

Yeni tip Corona virüs (Kovid-19) salgının küresel ekonomi için hala önemli bir risk faktörü olmaya devam ettiğini belirten analistler, çeşitli ülkelerde artan ölümlü vakaların altın fiyatlarını desteklediğini belirtti.

 

ALTIN FİYATLARINDA HAREKETLİ SEYİR SÜRÜYOR

 

Rıdvan Baştürk - Özel Fon Yöneticisi

 

Piyasalarda Corona virüs endişesi devam ediyor. Hafta boyunca riskli varlıklardan kaçış, güvenli varlıklara giriş senaryosu ön plandaydı. Bu hareketlerin hala devam ettiğini görmekteyiz. Virüs kontrol atlına alınmak bir yana giderek yaygınlaşıyor ve ölüm ve vaka sayıları artıyor.

 

ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) gelen faiz indirimleri ise endişeyi iyice artırdı. Virüs kontrol altına alınana kadar ons altın gibi güvenli limanlar tercih sebebi olmaya devam edebilir. Diğer yandan dolar kurunda nispeten sakin hareketler olsa da yukarı yönde teknik eğilimin korunduğunu görmekteyiz. Özellikle 6.03 TL ve 5.93 TL seviyeleri üzerinde kalındığı her durumda yukarı yönde atak potansiyeli bulunuyor.

 

Gram altında 310 TL üzerinde yukarı yönde eğilimden bahsetmiştik. Bu eğilim sürüyor. Kısa süreli kar satışları gelse de ana yönü yukarı olduğu için düşüşler alım fırsatı vermeye devam edebilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.