Alaska 8,2 sallandı, tsunami alarmı verildi!

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Alaska Yarımadası'nda Türkiye saati ile 09:21de 7,2 büyüklüğünde kaydedilen deprem sonrasında, aynı bölgede yaklaşık 15 dakika sonra 8,2 büyüküğünde bir deprem daha meydana geldi.

Dünya Yayın: 29 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 29.07.2021 10:30:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1314 okunma
Google News

 

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Alaska açıklarında 8.2 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen sarsıntının merkez üssü, en yakın yerleşim birimine 168 kilometre mesafede. Bölgenin, çok şiddetli depremin ardından 6.2 ve 5.6 büyüklüklerinde artçı depremlerle sarsıldığı bildirildi.

 

 

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI

ABD Tsunami Uyarı Sistemi ayrıca tsunami uyarısı yayınladı. Tsunami'nin yaşanması durumunda dalgaların ilk olarak Sand Point şehrini vuracağı tahmin ediliyor.

 

 

 

ALARM SESLERİ SOKAKLARDA YANKILANDI

Sosyal medyada sokaklarda alarm seslerinin yankılandığı iddia edilen görüntüler dolaşırken, bölgede panik havası yaşanıyor.

 

 

Son Dakika: ABD'nin Alaska eyaletinde 8.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, tsunami alarmı verildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKTİF VOLKANLAR VAR

ABD, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kıyısında yer alıyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

 

 

 

Son Dakika: ABD'nin Alaska eyaletinde 8.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, tsunami alarmı verildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SIK SIK DEPREMLER MEYDANA GELİYOR

Sık sık büyük depremlere sahne olan Alaska'da, son olarak geçtiğimiz Mayıs ayında 6.1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedilmişti. Temmuz 2020'de ise Alaska açıklarında 7.8 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmiş ve tsunami uyarısı verilmişti.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.