Bill Gates koronavirüs aşısı için tarih verdi!

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüs aşısının ne zaman hazır olacağını CNN'de katıldığı programda açıkladı.

Dünya Yayın: 28 Nisan 2020 - Salı - Güncelleme: 28.04.2020 14:30:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1480 okunma
Google News

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates, CNN'de Fareed Zakaria'nın GPS programına konuk oldu.

 

Gazeteci Fareed Zakaria, koronavirüsle mücadele için eşiyle birlikte 250 milyon dolar bağışta bulunan Gates'e "Kimileri Aralık'ta aşının bulunabileceğini söylüyor. Aşı gerçekten de tahmin ettiğimizden daha erken gelebilir mi?" diye sordu.

 

Gates ise Zakaria'nın sorusuna "Her şey mükemmel giderse bir yılda seri aşı üretimine başlayabiliriz. Ancak bu iki yıla kadar da çıkabilir. Şu an bildiğim 100'den fazla aşı geliştirme çalışması var" dedi.

 

Gates dünyanın tamamına aşı üretiminin çok zor olduğunu da belirterek "Şu an yapmamız gereken bu 100 tanesi içerisinde en fazla umut vadedeni seçmek ve kaynak aktarmak olmalı. Aynı zamanda üretim kapasitesini de artırmamız lazım çünkü yedi milyar doz üretim kapasitesinden çok çok uzağız" dedi.

 

Gates Zakaria'nın "Kimileri Aralık'ta aşının bulunabileceğini söylüyor" sorusuna ise "Hayır, olamaz üzgünüm. Çünkü öncelikle Faz 3 çalışmalarını yapmak zorundasınız. Örneğin başka bir hastalığı olanlarda aşının yan etkisi olacak mı? Öncelikle bunları anlamanız lazım" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.