AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum projelerini açıklıyor

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu Toplantısı'nda İstanbul projelerini anlattı.

Siyaset Yayın: 25 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.01.2024 13:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
122 okunma
Google News

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un vaatlerinden satır başlıkları:

" Her iki yakaya dörder adet olmak üzere, afet zamanlarında acil müdahale ekiplerimizin konaklayacağı; normal zamanlarda ise; kalacak yer bulamayan hasta yakınlarının ücretsiz faydalanacağı 8 hasta yakını konaklama merkezini hemen inşa edeceğiz"

"İSPARK’ın durumu ortada. Bu kurum liyakatsiz ellerde kötü yönetildiği için zarar ediyor. Aracını evinin önüne park eden insanlardan bile para aldığı halde zarar ediyor. Buradan da söz veriyoruz. Biz göreve gelir gelmez kendi evinin önüne aracını park eden vatandaşlarımızdan gece gündüz kesinlikle bir lira bile park ücreti almayacağız. İSPARK’ta uygulanan tarifelerde tam yüzde 25 oranında indirim yapacağız. Vatandaşımız için ilk yarım saati ücretsiz yapacağız."

SİLİVRİ'YE METROBÜS MÜJDESİ

"Buradan müjdemizi veriyoruz. Evet, Silivri’ye metrobüs geliyor. Amacımız İstanbul’da şehrin her yanına aynı hizmetleri götürmek, şehrin merkezindeki yoğunluğu olabildiğince çeperlere taşımaktır. Bu hedefle de D-100 karayolunu düzenleyerek metrobüs hattımızı TÜYAP-Silivri hattına kadar uzatacağız."

İSTANBUL'A İKİ YENİ TÜNEL

İstanbul'da iki yakaya iki tünel projesi yapıyoruz. İstanbul'un merkezi bölgelerindeki trafik sıkışıklığını gidereceğiz. İlk olarak Çayırbaşı, Ayazağı, Levazım ve Dolmabahçe olmak üzere tünel projemizi yapacağız. 25,7 km uzaklığında olacak.

ESENLER VE HAREM OTOGARLARI TAŞINACAK

Esenler ve Harem otogarlarını taşıyoruz. İki yakada 6 yeni lojistik merkez kuracağız. Bu iki projeyle kent içinde bulunan yaklaşık 1 milyon ağır vasıta trafiğini şehrin çeperlerine taşımış olacağız. Filolarımıza her yıl 100 metrobüs ve 250 otobüs kazandıracağız.

"DEPREM SEFERBERLİĞİ İLAN EDİYORUZ"

Deprem terörle mücadele kadar önemlidir. İstanbulluların gündemi depremdir, deprem dönüşümüdür. Sizlere afete dirençli bir İstanbul teklif ediyoruz. 600 bin konutun acilen dönüştürülmesi gerekiyor. İstanbul'u 5 yılda hazırlayacağız denmişti. Ne vaat verdiler 5 yılda 100 bin konut değiştireceğiz hedefi konulmuştu. Aslına bakarsanız bizim kayıp 5 yıl olarak tarif ettiğimiz durum budur. Söz verdiğinin %5'ini bile yapamamaktadır. Büyükşehir bizim ilçe belediyemizin başarısının yarısına bile ulaşamaz. Böyle giderlerse İstanbul'da dönüşümü 100 yılda yapamazlar.

'2 YENİ ACİL DURUM HASTANESİ YAPACAĞIZ'

Toplanma alanlarında 2 milyon kişiye hizmet verilecek. Atatürk Havalimanına afet yönetim merkezi kuruyoruz. Bunun yanında İstanbulumuza 6 yeni lojistik destek merkezi kuracağız. Toplam sayıyı 7'ye çıkaracağız. 9 noktada ise afet müdahale merkezi kuruyoruz. Arnavutköy ve Pendik olmak üzere İstanbulumuza 2 yeni acil durum hastanesine daha kavuşturacağız.

ÖĞRENCİ EVLERİNE 25 METREKÜP DOĞALGAZ DESTEĞİ

Öğrenci evlerine 25 metreküp doğalgaz desteği vererek yanlarında olacağız. Bu şehir endişe değil mutluluk verecek. İlk defa evlenecek genç kardeşlerimize 50 bin TL beyaz eşya yardımı yaparak yanlarında olacağız. Gençlerimizin istihdama katkı sunmasını istiyoruz.

İLK İŞİNİ KURANLARA 100 BİN TL HİBE

İlkişim uygulamasıyla işlerini belirleyen gençlere belediyeden 100 bin TL hibe vereceğiz. 39 ilçede 100 bin kardeşimize paylaşımlı ofisler sağlayacağız.

İHTİYAÇ SAHİBİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM BURSU

Müraacat eden ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize bu yıl tam 10 bin TL olmak üzere her yıl artan oradan eğitim bursu vereceğiz. Saatliği 200 TL part time yarı zamanlı üniversite öğrencilerimizin onların da gelirlerine katkı sağlayacak projeleri her alanda yapıyor olacağız.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.