Yıldırım’da gelenek bozulmadı! Erguvan Bayramı yaşatılmaya devam ediyor

Yıldırım Belediyesi baharı müjdeleyen huzur ve kardeşliğin sembolü olarak kabul edilen Erguvan Bayramı geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

Bursa Yayın: 24 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 24.05.2024 16:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
38 okunma
Google News

600 yıllık gelenek Emir Sultan Meydanı’nda düzenlenen 3. Geleneksel Erguvan Bayramı programları ile yaşatılıyor.
 

Bursa’da baharın müjdesi, huzur ve kardeşliğin sembolü Erguvan Bayramı etkinlikleri sürüyor.

Yıldırım Belediyesi 600 yıllık geleneği Emir Sultan Meydanı’nda düzenlenen 3. Geleneksel Erguvan Bayramı programları ile yaşatmaya devam ediyor.

WhatsApp Image 2024 05 24 at 14.48.37 2

Emir Sultan Meydanı’nda düzenlenen Erguvan Bayramı programına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar,
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sakip Yalta, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve çok sayıda basın mensubu ile davetli katıldı.

WhatsApp Image 2024 05 24 at 14.48.36 2

3.Geleneksel Erguvan Bayramı programının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Erguvan Bayramı’nı yeni nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

‘YILDIRIM İLÇEMİZ BURSAMIZIN FETİH KAPISIDIR’

Konuşmasını sürdüren Yılmaz, “Uluçınar Osmanlı’nın kuruluşuna ev sahipliği yapmış olan Bursa’mız tarihiyle, kültürüyle ve manevi iklimiyle birlikte medeniyetimizin en kadim şehirlerinden biridir. Türk İslam kültürünün tarihi şehirlerinin Anadolu’daki karşılığı da hiç şüphesiz ki yine Bursa’mızdır. Bursamız manevi tarihi, kültürel güzellikleriyle beraber Osmanlı’nın başkenti olmasıyla da birlikte medeniyetimizin temsil eden en önemli şehirlerimizden biri. Yıldırım ilçemiz de Bursa’nın fetih kapısıdır. Yıldırım, Birinci Bayezit’in şehri, Osmanlı’nın ikinci kurucusu Çelebi Mehmet Han’ın şehridir. Yıldırım, Bursa’nın manevi mimarı, manevi sultanı, Emir Sultan Hazretleri’nin şehridir. Bu kadim şehri, manevi ve tarihi bağlarından koparmadan geleceğe taşımak için samimiyet ve gayretle çalışıyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2024 05 24 at 14.48.38 3

‘ERGUVAN FASLI BURSAMIZIN ÖNEMLİ PARÇASIDIR’

Başkan Yılmaz kentin ve kentte yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına çözüm üretecek projeler hayata geçirdiklerini ifade ederek şunları kaydetti;

 

“Yeni konutlar, sosyal yaşam alanları, kütüphaneler, yollar, parklar, spor tesisleri yapıyoruz. Ancak her ne yaparsak yapalım, şehrin özünü, kültürünü, tarihini korumaya, manevi kimliğini de yaşatmaya bilhassa özen gösteriyoruz. Çünkü kültür olmazsa tarih olmazsa manevi iklim olmazsa şehirlerin beton yığınlarından ibaret olacağının farkındayız. İşte bugün de bu inanç ve düşünceyle Bursa’nın tarih, kültür ve manevi kimliğinde önemli bir yere sahip olan Emir Sultan Hazretleri’ni yad ediyor onunla özdeşleşen Erguvan Bayramı’nı tekrar sizlerle buluşturuyoruz. Yaklaşık 600 yıl süren bu gelenek ne yazık ki daha sonra da unutulmuştur. Yıldırım Belediyesi olarak geleneksel olarak kutlamaya devam edeceğiz. Zira erguvan faslı Bursa’mızın kültürünün ve manevi kimliğinin önemli bir parçasıdır. Kıymetli hemşehrilerim, Erguvan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Erdoğan bahardır, berekettir, paylaşmaktır, hoşgörüdür. Erguvan bayramımız kutlu olsun. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.