Yalçın: Tarım ve hayvancılık kanayan yara

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın yerel seçimlere sayılı günler kala her hafta sürdürdüğü proje tanıtım toplantısını bu haftada gerçekleştiriyor.

Bursa Yayın: 04 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 04.03.2024 11:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
53 okunma
Google News

Yalçın, Bursa’nın en büyük sorunların birinin kırsal kalkınma olduğunu ifade ederek tarım ve hayvancılığa yönelik projelerini tanıttı.

Yalçın, “Bursa’nın ihmal ettiği başlıklardan biri kırsal kalkınma. Tarım ve hayvancılık Türkiye’de kanayan bir yara maalesef. Tarımda miras nedeniyle bölünmüş topraklarımız. Hayvancılıkta birim maliyeti çok yüksek olduğu için, sürdürülebilir olmayan hayvancılık işletmelerimiz, küçük işletmelerimiz, ölçek ekonomisine uymayan tarım ve hayvancılık işletmelerimiz maalesef zararla sonuçlanan bir faaliyetin içindeler şu anda. Uzun yıllardır bu böyle. Avrupa Birliği tarım politikalarına baktığınızda tarımın ve hayvancılığın çok ciddi destek verdiğini görürsünüz” dedi.

‘ÇİFTÇİLERİMİZİN DEVLETTEN ÇOK BÜYÜK ALACAĞI VAR’

Konuşmasını sürdüren Yalçın, “Tarım kanunumuzda gayret sahibi milli hasılanın yüzde biri kadar destek vermesi gerekirdi kanunumuz. O orana hiçbir zaman ulaşmadık. Bizim çiftçilerimiz devletten halen çok büyük alacağı var. Büyük bir mücadele içerisindeler. Ekonominin genel problemli yapısı nedeniyle döviz kurunun yükselmesi nedeniyle de ithalata dayalı girdileri tarımı ve hayvancılığı son derece zorluyor. Kırsaldan çok büyük bir göçle karşı karşıyayız. Bu göçün sonucunda da şehirle ilgili çok büyük altyapı problemleri yaşanıyor. Konut problemi, trafik problemi, hava kirliliği problemi. Önemli sebeplerinden biri bu. Burada daha önce çıkarılan büyükşehir yasasının da etkisi var. Köydeki kurumsal yapıların köydeki mera düzenini maalesef o kanunla bozmadı yani. O kanun çok ciddi problemleri de beraberinde getirdi” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.