Varank: Bursa’da 17’de 17 yapalım

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Ak Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar’ın yerel seçimler öncesinde gerçekleştirdiği proje tanıtım lansmanında önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 12:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
50 okunma
Google News

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Ak Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar’ın yerel seçimler öncesinde gerçekleştirdiği proje tanıtım lansmanında konuştu. Varank, Farklı bir Bursa’ya giriyoruz inşallah. Sizlerin desteği bizim için çok önemli Bursa’da 17’de 17 yapalım belediyecilik nasıl olurmuş görsünler” şeklinde konuştu.

Şehre yapılan her dokunuşun bugünden geleceğe bir iz bırakmak olduğuna inandığını ifade eden Dündar, “Yeni dönemde Çevre ve Şehircilik standartlarımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bursa ne kadar değişirse değişsin ilk kuruluş devrinin rengini, kokusunu, havasını ve manzarasını, sokaklarını hala saklayan bir Bursa’dır. Özetle Bursa bir tarih şehiridir. Bu tarihi kimliğimizi korumak en iyi şekilde aktarmak için yeni dönemde de gayretle çalışacağız. Şanlı tarihimize bir anıt eser olarak kazandırdığımız Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Hanlar Bölgesi ve Hisar'da yaptığımız çalışmalar ile 567 restorasyonla Osmangazi Belediyesi olarak artık bu alanda gerçek bir markayız. Tabii her karışı derin bir tarihle yorulmuş ilçemizde bu alandaki çalışmalarımızı yeni dönemde de hız kesmeden sürdüreceğiz. Burada binlerce yıllık tarih izini sürüyoruz. Roma, Bizans, Osmanlı dönemlerine ait karanlıklara ev sahipliği yapan Hisar bölgesinin arkeopark olarak bir açık hava müzesine dönüştürüyoruz. Kentin tasarım projesi kapsamında bölgemizi seyir terasına dönüştürecek çalışmalara zaten başladık. Böylelikle bütüncül bir planlama ile hem tarihi İpek Yolu aksine hem de 1326 Bursa'sını gün yüzüne çıkaracak Hisar bölgesine kentimizin yeni bir turizm odası haline getirme hedefiyle bölgedeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarına yeni dönemde de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘BİZ İDDİALI BİR SİYASİ HAREKETİZ’

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank konuşmasına Dündar’a teşekkür ederek başladı.

“Başkanımız Mustafa Dündar’ın adeta bize kendi muhasebesini yaptığı ama bunun yanında önümüzdeki dönemde bu güzel ilçeye şehrimize neleri kazandıracağını şimdiye kadar yaptıklarının üzerine neleri koyacağını anlattı. Mustafa başkanımız tecrübesiyle ama bu tecrübesini güzel, heyecanlı ve gayretiyle ben kendisini sosyal medyada yakinen takip ediyorum, çok başarılı bir belediye başkanımız. Zaten sayın Cumhurbaşkanımız da Ankara’daki değerlendirmede böyle bir tecrübeyi Bursa’dan mahrum bırakamayız dedi. Ve inşallah Osmangazi’de çalışmalarına, bu heyecanla devam etmesini istedi. Biz de kendileriyle beraber bu dönemde farklı işlere imza atacağız. Biz çok iddialı bir siyasi hareketiz. Biz diyoruz ki biz proje adamıyız. Biz proje insanıyız, hizmet insanıyız, gayret insanıyız. Biz bu ülkede taş üstüne taş nasıl koyarız? Bunun derdindeyiz. İşte şu yapılan eserler aslında i bizim anlayışımızın en güzel göstergesi. Ve o kadar iddialıyız ki bakınız bizden başka Cumhur İttifakı’ndan başka Türkiye’de böyle eserler ortaya koyabilecek başka bir siyasi hareket ya da bize rakip olabilecek başka bir aday bulamazsınız değerli arkadaşlar. Ama biz inanıyoruz ki bundan çok daha fazlasını yapabiliriz. Bunun yolu sinerji yakalamaktan geçiyor. İlçe belediyesi, büyükşehir belediyesi merkezi hükümeti bu üçlü sac ayağını bir araya getirdiğimizde işler çok daha hızlı ve bereketli olur. Ve ben buradan şunun sözünü hepinizin huzurunda vermek istiyorum. Bu dönemde bütün belediye başkanlarımız ki biz inanıyoruz ki Bursa’da on yedi ve on yedi bu dönem yapabiliriz.

‘CHP’NİN YÖNETTİĞİ İLÇELER KASABAYA DÖNMÜŞ DURUMDA’

Konuşmasını sürdüren Varank, “İnsanlar belediyecilik görmek istiyor. Bakınız Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği ilçeler kasabaya dönmüş durumda. Neden biliyor musunuz? Çünkü onların hizmet etmek gibi bir derdi yok. Milletin refahını düşünmek gibi bir derdi yok. Ama biz diyoruz ki Bursa’da on yedide on yedi yapalım. Farklı bir Bursa’yı hep beraber inşa edelim. Bunu yapabileceğimize inanıyoruz. Ama benim vereceğimiz söz şu. Bursa’nın neye ihtiyacı varsa bizim belediye başkanlarımızın hangi projede adeta bir çalışan gibi bunu takip edecek bir ihtiyacı varsa bizler onların emrindeyiz. Bütün milletvekili arkadaşlarımızla biz bu şehre sevdalıyız, sizlere sevdalıyız ve inşallah yerelde de merkezi hükümette de farklı bir Bursa’yı hep beraber inşa edeceğiz. Şimdiye kadar yaptıklarımızı inşallah meyvelerini alacağımız. O çok konuşulan raylı sistem projelerinin hızlı trenlerin hepsinin tamamlandığı bir döneme giriyoruz. Farklı bir Bursa’ya giriyoruz inşallah. Sizlerin desteği bu manada çok önemli. Ben tekrar bu kadar çalışkan bir başkanımız olduğu için şehrin her kesimiyle çocuklarıyla, gençleriyle, kadınlarıyla, çalışanlarıyla, iş dünyasıyla hepsiyle barışık bir başkanımız olduğu için kendisine teşekkür ediyor tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.