Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Çiftçi: Türkler iz bırakan bir toplum olmuştur

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği (TDYTB) tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde 17-19 Mayıs 2024 tarihlerinde Bursa’da “Uluslararası Katılımlı Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi” adı altında büyük bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Bursa Yayın: 13 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 13.05.2024 16:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
45 okunma
Google News

Etkinliğe Türki Cumhuriyetleri başta olmak üzere Asya ile Avrupa’dan 10 farklı ülke ve 50 farklı üniversiteden 100’e yakın akademisyen katılacak.

‘BİZ GENİŞ SAHADA FARKLI TARİHLER YAZDIK’

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, “Türkler geniş bir sahaya hükmeden ve o topraklarda iz bırakan bir toplum olmuştur. Biz geniş sahada farklı tarihler yazdık. Avrupa Türkleri ve Avrupa’ya sonradan giden Türklerin yaşantıları bugünkü döneme kadar farklı oturumlarda sunulacak. Bu tarz etkinliğin sebebi tarih bilincini oluşturmak. Bu etkinliğin böyle bir amaca hizmet edeceği ve bu konuda başlangıç olacağına inanıyoruz. Böyle bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Umarım hep birlikte bu etkinlikte bulunuruz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.